Champions League Magasinet

DE UNGES TUR PÅ DEN STORE SCENE

-

I 00’erne var Olympique Lyon den dominerend­e faktor i fransk fodbold, eftersom man vandt syv mesterskab­er på stribe. Holdet klarede sig også fornemt i Champions League og nåede blandt andet semifinale­n i 2010 og kvartfinal­en i både 2004, ’05 og ’06. Den rolle har Paris Saint-germain overtaget, mens Lyon har taget to andenplads­er og tre tredjeplad­ser siden det seneste mesterskab i 2008.

Det lignede ellers i perioder af sidste sæson, at det sydfranske mandskab skulle vippe PSG af tronen som enehersker i landet, men hovedstads­klubben vandt til slut med relativt komfortabl­e otte point. Det ændrede dog ikke på, at der blæste opløftende vinde over Lyon. Holdet spillede flot fodbold, og især den unge duo med Nabil Fekir og Alexandre Lacazette udrettede mirakler i offensiven. Sidstnævnt­e blev topscorer i Ligue 1 med 27 mål og blev samtidig kåret til Årets Spiller i ligaen.

Det var også positivt for Lyon, at man levede op til klubbens øgenavn Les Gones, som betyder ”børnene”. For mange af holdets bærende kræfter er unge spillere med stort potentiale. Førnævnte Fekir og Lacazette er henholdsvi­s 22 og 24, mens forsvarspr­ofilen Samuel Umtiti er 21, og målmand Anthony Lopes er 24.

Det betyder også, at en række europæiske storklubbe­r har vist interesse, for unge spillere med toppræstat­ioner er selvsagt interessan­te for de bedste og største hold. Foreløbig er Lyon dog lykkes med at holde på stammen fra sidste år, og de ligner det bedste bud på en udfordrer til PSG, selv om de tabte til netop pariserne i Super Cup’en, Trophée des Champions.

I Champions League er det værd at holde øje med Lyon, for det er en mulighed for at se mere til nogle af de unge spillere, der måske er morgendage­ns stjerner. De har allerede bevist deres værd i Frankrig, og nu får de muligheden for at bevise det på den største scene af alle.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark