Champions League Magasinet

EUROPA RUNDT MED CHAMPIONS LEAGUE

Fra Moskva i nord til Nicosia i syd, Lissabon i vest til Baku i øst. Hele kontinente­t er med, når der spilles Champions League.

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Det skete første gang i 2015-16, da Sevilla kom i gruppespil­let via Europa League-triumf, mens fire øvrige spanske hold kom med takket være deres placeringe­r i La Liga, og i år sker det igen: Ét land har hele fem deltagere med i Champions League. Og for at gøre det endnu mere indspist, er de fem engelske klubber fordelt på bare tre byer, eftersom både Manchester og London sender to repræsenta­nter.

Men selv om de traditione­lle magtcentre – Spanien, Italien, England og Tyskland – som altid fylder næsten halvdelen af turneringe­n med 15 ud af 32 deltagere, lægger store dele af Europa græs til, når der skal spilles Champions League. For eksempel betød Qarabag FK'S samlede sejr over FC København, at Aserbajdsj­an bliver det 33. land til at have Champions League-fodbold på programmet siden turneringe­ns relancerin­g i 1992. Og geografisk kommer turneringe­n også vidt omkring. Qarabag er med base ved Det Kaspiske Hav denne sæsons østligste repræsenta­nt, små 1900 kilometer fra finalestad­ionet i Kijev, men man skal rejse yderlige nogle tusinde kilometer mod nordøst for at komme til Kasakhstan­s hovedstad Astana, der var repræsente­ret af den lokale stolthed FC Astana for to år siden.

Det er svært at udvide mod vest, for Lissabon ligger 30 kilometer fra kontinente­ts vestligste punkt, Cabo da Roca ved Atlanterha­vets kyst. Så indtil Reykjavik får et hold med, bliver den rekord svær at tage fra portugiser­ne.

Størstedel­en af UEFA'S medlemslan­de har haft et land i Champions League – 33 har som nævnt været med, 22 mangler endnu. Så mens vi venter på Færøerne, de baltiske lande, Albanien og alle de øvrige lande, må vi se, hvad denne sæsons 32 klubber kan vise os rundt om i Europa.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark