Champions League Magasinet

TILBAGE SOM EUROPÆISK MAGTFAKTOR

- TEKST: THOMAS PYNDT

I 15 sæsoner fra 1997 til 2011 var Manchester United blandt de bedste hold i Champions League, hvor Sir Alex Fergusons mandskab nåede fire finaler, tre semifinale­r og fem kvartfinal­er. Men i den legendaris­ke managers sidste to sæsoner begyndte det at halte lidt med en exit efter gruppespil­let i 2011/12 og tabte 1/8-finaler til Real Madrid året efter. Siden er det kun blevet til to Champions League-ture i de fire sæsoner efter Ferguson, og faktisk er det den udskældte David Moyes, der har leveret det bedste Champions League-resultat i Manchester United siden 2011 med de tabte kvartfinal­er i Bayern München i hans ene afkortede sæson lige efter Sir Alex, hvilket siger noget om, hvor skidt det har været.

Men nu er der lagt op til forandring med José Mourinho i genopbygge­rens rolle på sidelinjen. Sidste sæson gav godt nok kun en skuffende sjetteplad­s i Premier League, men til sidst blev alle kræfterne også lagt i Europa League, hvor det lykkedes at besejre Ajax i finalen og dermed sikre sig gensynet med Champions League ad den alternativ­e rute.

Og nu er holdet spillet endnu mere sammen, nye spillere er kommet til, Mourinho er begyndt at åbne op for offensiven efter at have kæmpet med at få det forsvarsmæ­ssige til at fungere, og med hans europæiske rutine kan United godt gentage kvartfinal­en fra de anderledes triste dage under David Moyes.

På papiret er gruppen i hvert fald ganske medgørlig, omend det skal med, at nedturen begyndte i 2011, da både Benfica og Basel sluttede over United i Champions League-gruppespil­let.

 ?? FOTO: NICK POTTS/ RITZAU FOTO ??
FOTO: NICK POTTS/ RITZAU FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark