Champions League Magasinet

NY START FOR SUVERÆNE SCHWEIZERE

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Otte mesterskab­er i træk fortæller noget om den dominans, Basel har i hjemlandet Schweiz. Senest kom mesterskab­et i hus med en margen på 14 point ned til Young Boys på andenplads­en, og rollen som magtfaktor vil klubben sandsynlig­vis fortsætte.

Dog er der lagt op til en ny start for de suveræne schweizere, for tidligere på året trådte en stor del af klubbens ledelse tilbage, og nu tegnes Basel bl.a. af en flok tidligere topspiller­e. Basels tidligere topscorer Marco Streller er ny sportsdire­ktør, Raphaël Wicky er ny cheftræner, og i bestyrelse­n sidder blandt andre Alexander Frei. En håndfuld spillere har desuden forladt klubben.

I Europa skal Basel forsøge at revanchere sidste sæsons skuffende sidsteplad­s i Champions League-gruppespil­let, hvor holdet sluttede bag Ludogorets og ikke gik videre til knockout-runderne i hverken Champions League eller Europa League for første gang i ti år. Det sker med en række nye unge spillere men uden veteranern­e Marc Janko og Matías Delgado såvel som den sublime lejesvend i angrebet Seydou Doumbia, der nu er i Sporting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark