Champions League Magasinet

EUROPÆISK STILSTAND I CSKA

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

I fire kampe mod AEK Athen og Young Boys lukkede CSKA Moskva ikke et eneste mål ind, og klubben sikrede sig derfor sikkert adgang til Champions League-gruppespil­let for femte sæson i træk med de 35-årige tvillinger Berezutski­j og den tre år ældre Sergej Ignasevitj i forsvaret.

Klubben er fortsat presset af den spændte situation mellem Rusland og Vesten i den forstand, at klubejer Jevginij Giner ikke spenderer store summer på transferma­rkedet, og denne sommer er der slet ikke kommet nye folk til klubben.

Der er derfor ikke lagt op til en gylden Europa-kampagne for CSKA, der ellers tidligere har stukket næsen frem og nået helt til kvartfinal­en i 2011/12.

Et år før VM i det store land, ligner det snarere en gentagelse af de sidste sæsons optræden i Champions League, der heller ikke var heller ikke var en succes med tre uafgjorte og tre nederlag i kampene mod Bayer Leverkusen, Tottenham og Monaco.

CSKA er blevet sidst i sin gruppe i samtlige af de seneste fire Champions League-gruppespil, hvilket bekræfter tesen om, at klubben bliver ved med at være i limbo mellem at være et tophold i Rusland og middelmådi­g metervare i europæisk sammenhæng. Og de aldrende forsvarsst­jerner er faktisk sorteret fra det russiske landshold, så hvor længe holder de i den russiske Premier Liga?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark