Champions League Magasinet

FLYTTEDAG OG TRANSFERFO­RBUD

- TEKST: MORTEN GLINVAD

Atlético-tilhængern­e fik færten af et eventyrlig­t comeback, da klubben i maj spillede sin sidste europæiske kamp på det gamle Vicente Calderón. Efter et kvarter havde Atlético bragt sig foran 2-0 og manglede dermed kun et enkelt mål for at udligne Real Madrids klare sejr fra det første semifinale­opgør. Men comebacket blev ikke fuldendt; for fjerde år i træk havde Atlético tabt til naboerne i Champions League, og nu er spørgsmåle­t, hvordan det kommer til at gå Atlético i nye omgivelser­ne.

Vicente Calderón er fortid, og fremtiden kommer til at udspille sig på Estádio Wanda Metropolit­ano i den østlige del af den spanske hovedstad. Effekten af flytningen er det store tema i denne sæson, men det nye stadion kan i hvert fald ikke give Atlético nogen stærkere hjemmebane end det gamle, når det gælder det sportslige.

Samtidig har Atlético denne sommer været ramt af en transferka­rantæne, der har betydet, at klubben ikke har haft lov til at hente nye spillere til truppen. Det har dog ikke forhindret Atlético i at hente landsholds­spilleren Vitolo i Sevilla, men han må først en tur til Las Palmas et halvt år, inden han kan tiltræde i Atlético i januar, når transferka­rantænen er ovre. Så i første omgang er det op til de velkendte kræfter i det, der kan ligne en overgangss­æson for Atlético.

 ?? FOTO: RITZAU/ACERO/ALTERPHOTO­S/ABACA ??
FOTO: RITZAU/ACERO/ALTERPHOTO­S/ABACA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark