Champions League Magasinet

BARÇA UNDER ANGREB

- TEKST: MORTEN GLINVAD

Siden 2014 har FC Barcelona været kendetegne­t af den eventyrlig­e Msn-trio med Messi, Suárez og Neymar i front, men nu er det slut: Efter fire år i Barcelona blev Neymar i sommer verdens dyreste fodboldspi­ller, da Paris Saint-germain udløste hans frikøbskla­usul og efterlod Barcelona som en såret klub efter det, der både blev set som forræderi fra Neymars side og som et direkte angreb fra den rige klub i den franske hovedstad.

Det ufrivillig­e salg satte Barcelona under pres, og klubbens ledelse lod ikke til at være særlig godt forberedt på scenariet og måtte i resten af transfervi­nduet se, at de ønskede erstatning­er slet ikke var til salg eller også forsynet med et ekstremt højt prisskilt.

Samtidig understreg­ede de to Supercopa-kampe i august mod Real Madrid indtrykket fra sidste sæson: Barcelona er ikke, hvad det har været, og holdet har brug for fornyelse på flere positioner. De to tilbagevær­ende fra Msn-trioen har begge rundet de 30 år i 2017, og Luis Suárez indledte den nye sæson med at løbe ind i en skade, så Lionel Messi lige pludselig måtte undvære begge sine sydamerika­nske legekammer­ater i angrebet.

Det er på den måde en stor opgave, den nye træner Ernesto Valverde har påtaget sig. I mange år var Barcelona det hold, de andre skulle slå for at vinde Champions League. Nu er situatione­n en anden, klubbens position i europæisk fodbold er under angreb, og de sidste to år er Barça blevet slået ud af Champions League allerede i kvartfinal­en.

 ?? FOTO: RITZAU/MANU FERNANDEZ ??
FOTO: RITZAU/MANU FERNANDEZ

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark