Champions League Magasinet

EN NY BEGYNDELSE

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Det skulle have været så godt med Thomas Tuchel i Dortmund. Den første sæson gave et rekordhøjt pointtal, der på grund af Guardiolas altædende Bayern München dog ikke var nok til et mesterskab, men i anden sæson gik forholdet mellem træneren og klubbens ledelse i vasken.

Tuchel beskrives som en af de mest kløgtige trænere i fodboldens verden, men han har ikke skyggen af den karisma og pondus, som Jürgen Klopp havde. Og hans forhold til direktør Hans-joachim Watzke blev kun værre i løbet af hans tid i klubben. Derfor bliver det ikke Tuchel, der skal føre Dortmund ud i en ny europæisk kampagne efter flere sæsoner med fine præstation­er.

Den tidligere Ajax-træner Peter Bosz er ny mand i spidsen for klubben, og det bliver spændende at følge udviklinge­n i Dortmund efter en sommer med mange forandring­er på transferma­rkedet – og mange spekulatio­ner om stjerneang­riberen Pierre-emerick Aubameyang samt det enorme salg af Ousmane Dembélé.

I sidste sæson var Dortmund fremragend­e i gruppespil­let, hvor det blev til 21 scoringer og en førsteplad­s foran Real Madrid, så hvad kan det ikke blive til den denne gang?

Hjemme på Signal-iduna Park er Borussia Dortmund sikret massiv opbakning fra Die Gelbe Wand og resten af det store stadion , og det vil igen være et boost for klubben, der har præsteret godt europæisk gennem en årrække.

Skal holdet igen opnå store bedrifter på den internatio­nale scene, kræver det, at Peter Bosz hurtigt finder melodien og en stamme på det rekonstrue­rede Dortmund-hold.

 ??  ?? FOTO: RITZAU/ PETER STEFFEN
FOTO: RITZAU/ PETER STEFFEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark