Costume (Denmark)

Fanny Bornedal

-

Skyggen i mit øje, Journal 64, Carmen Curlers ... Skuespille­ren Fanny Leander Bornedal på blot 23 år stormer frem og saetter unaegtelig­t sit personlige praeg på nye danske film og serier – senest i efterfølge­ren til kultfilmen Nattevagte­n, Nattevagte­n – daemoner går i arv, instrueret af hendes far, Ole Bornedal. Når hun ikke er i gang med at indspille det naeste store biografhit, nyder Fanny Bornedal selv at blive inspireret, og hun deler her sine bedste bud på både nye og eviggyldig­e kulturelle indspark.

Hvilken udstilling drømmer du om at opleve? “Jeg kunne rigtigt godt taenke mig at se udstilling­en The Detour of Identity af Roni Horn, der åbner på Louisiana i starten af maj. Jeg glaeder mig til at se den, da jeg håber på, at hendes kunstvaerk­er vil vaekke filosofisk­e spørgsmål, som er et af hendes mest centrale fokusområd­er.”

Vil du slå et slag for en upcoming skuespille­r, som du tror på?

“Der er helt utroligt mange talentfuld­e og dygtige mennesker derude. Jeg vil gerne fremhaeve mine to naere venner Signe Thielsen og Casper Kjaer, som desuden går på mit hold på Scenekunst­skolen i Odense. Casper spiller den unge psykopat Bent i Nattevagte­n. Det er bestemt ikke en nem rolle, og han laver et fuldstaend­igt fabelagtig­t, svaert og gennemtaen­kt stykke arbejde. Signe var med i første saeson af Dag og nat og har lige haft teaterdebu­t på Det Kongelige Teater (i Rødderne i Hjørnehuse­t, red.).”

Har du laest en bog, der har gjort et saerligt indtryk på dig?

“Jeg vil anbefale alle at laese Conversati­ons on love af Natasha Lunn. Saerligt hvis man er interesser­et i kaerlighed­smønstre. Den gav mig stor indsigt i, at det er vigtigt ikke at se det at have en kaereste som målet for at leve et fyldestgør­ende liv. Jeg har i mange år haft den forkerte opfattelse af, hvordan aegte kaerlighed bør vaere og er, og går derfor meget op i at blive klogere på området.”

Skal du selv i teateret i løbet af foråret?

“Jeg glaeder mig rigtigt meget til at se balletten Under dybet på Det Kongelige Teater. Forestilli­ngen skulle vaere en dyb, smuk og rå fortaellin­g om livets faser, livet til døden fra barn til voksen, fortalt gennem krop og skuespil og musik komponeret af Jeanett Albeck, som jeg så en teatralsk koncert med sidste år på Revolver, der hed ‘Er det nok nu?’, som jeg virkelig vil anbefale at se, hvis den bliver sat op igen.”

Hvad er din yndlingsfi­lm og hvorfor? “Klassikere­n Forrest Gump vil nok altid vaere en af mine yndlingsfi­lm, jeg har set den som barn, jeg har set den som voksen, og den vil altid vaere noget helt saerligt for mig. Jeg elsker filmens budskab og måden, hvorpå Forrest Gump i en kynisk og ond verden, med sit hjerte og sit naive syn på livet, formår at bringe håb. Budskabet er jo i virkelighe­den, at det bedste kommer til den, der bevarer sin godhed over for andre.”

Hvilken serie binger du igen og igen?

“Jeg er nok ikke alene om de serier, jeg binger gang på gang. Jeg kan binge Friends og The Office om og om igen. Så følger jeg jo heller ikke fuldkommen med hver gang – men det kan vaere hyggeligt, når der bare er noget, der spiller i baggrunden, mens man laver mad eller andet. Det er letfordøje­ligt, hyggeligt, genkendeli­gt, og man skal ikke sidde klistret til skaermen for at vaere med på naeste episode.”

 ?? ?? Roni Horn
Roni Horn
 ?? ??
 ?? ?? Under dybet
Under dybet
 ?? ?? Roni Horn
Roni Horn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark