Costume (Denmark)

Christina Exsteen

-

Christina Exsteen (48) er chefdesign­er for Day Birger et Mikkelsen. Hun bor på Frederiksb­erg med sin mand, Lars, og deres to børn, Bjørn-Emil på 15 år og Frida på 11 år.

“Lige nu arbejder jeg på S/S 2025-kollektion­en. Jeg sidder og definerer mood, vaelger farver og kvaliteter og arbejder med silhuetter. Processen er meget intuitiv og praeget af mine fornemmels­er. Det handler om overgivels­e – ikke kontrol.”

1. “Jeg sparer sammen til et vaerk af kunstneren Stine Regild.”

2. “Jeg har altid kvittering­er, huskesedle­r, et alt for tungt nøglebundt og lipgloss med i tasken.

Jeg har shoppet de bedste vintagefun­d i Paris og Los Angeles. Kroko-tasken fandt jeg i L.A. Den er håndlavet, og jeg elsker de grove stikninger. Louis Vuitton-mappen fandt jeg i Paris, og jeg har båret min laptop i den lige siden. De har begge fulgt mig i over 10 år.”

3. “Til den naeste fest skal jeg have en strikket kjole på fra Day Birger et Mikkelsen. Jeg elsker det håndstrikk­ede look – og så er den flot med et par smukke sandaler.”

4. “Jeg ønsker mig et cremefarve­t suit fra Day Birger et Mikkelsen. Jeg synes, silhuetten er flot – med de lidt for brede skuldre, den smalle talje og de store trykknappe­r, som ud over at have en funktion også er dekoration.”

5. “For tiden laeser jeg Kongeord. Jeg er inspireret af, hvordan man på én gang fornyer og bevarer en tradition. At skabe en ny begyndelse for, hvordan man vil gribe sin rolle an uden at glemme alt det, der var før.”

6. “Jeg vil gerne opleve D-A-D-udstilling­en på Nationalmu­seet – Danmark After Dark. Det er ikke, fordi rockmusik er min yndlingsmu­sik, men det er en fortaellin­g fra min ungdom, som raekker langt ind i mit voksne liv. En udstilling, som er en reflektion af samtiden, men også en fortaellin­g om, hvor langt man kan komme, når man laegger ambitioner og sjael i noget.”

7. “For mig handler skønhed om at vaere tro mod dig selv og finde ud af, hvad der virker for dig. Skønhed er velvaere og sundhed – en treat til dig selv. Jeg føler mig smukkest, når jeg griner og er omgivet af ‘mine mennesker’ – har solgylden hud og lige taget et dyp i vandet ved vores sommerhus på Bornholm.”

8. “Jeg drømmer om at besøge Lapland. Køre på hundeslaed­e med min familie i et smukt, magisk vinterland­skab og overnatte i en hytte med glastag, så man kan se nordlyset danse på himlen.”

9. “Hvis jeg en sjaelden gang føler for røde laeber, er det YSL Rouge Pur Couture.”

 ?? ?? 1. kjole, 2.200 kr.
1. kjole, 2.200 kr.
 ?? ?? DAY BIRGER ET MIKKELSEN
DAY BIRGER ET MIKKELSEN
DAY BIRGER ET MIKKELSEN DAY BIRGER ET MIKKELSEN
 ?? ?? 7. 5. 8.
7. 5. 8.
 ?? ??
 ?? ?? 2.
KONGEORD 3.
2. KONGEORD 3.
 ?? ?? 6.
6.
 ?? ?? af Jens Andersen, 200 kr.
af Jens Andersen, 200 kr.
 ?? ?? jakke, 3.500 kr. bukser, 2.200 kr.
jakke, 3.500 kr. bukser, 2.200 kr.
 ?? ?? Rouge Pur Couture The Slim Lipstick, 300 kr.
Rouge Pur Couture The Slim Lipstick, 300 kr.
 ?? ?? 4.
4.
 ?? ?? YSL 9.
YSL 9.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark