Costume (Denmark)

Kort og godt

-

Vi har sat Cim Mahony, Danmarks, hvis ikke Europas, bedste frisør og indehaver af Cim Mahony Studio, i staevne for at udfritte ham om fremtidige hårtrends samt for at få svar på, om håret skal vaere langt eller kort i år?

Hvilken hårlaengde tror du, vinder frem i år?

“2024 er et år, hvor tendensen til at få klippet håret kort fortsaette­r. Enten klippet i en helt kort pixie, en page eller den lange page til kravebenet. Igennem de seneste par år har jeg arbejdet meget med model Greta Hofer og ofte klippet hendes korte pixie-hår i forskellig­e versioner. Hun er det nye ansigt for Prada Beauty og er super trendsaett­ende med sit kortklippe­de hår.”

Hvordan skiller dette års page sig ud fra den, vi så sidste år?

“Pagehåret kommer til at have lidt mere volumen end tidligere, som for eksempel set ved Gannis S/S 24-show. Her klippede jeg syv af pigerne i en kortere page, og stylede dem med mere fylde i laengderne.”

I årevis har danske kvinder vaeret kendt for vores skødesløse styling, fortsaette­r den afslappede hårtrend herhjemme i 2024?

“Generelt er der faktisk en bevaegelse vaek fra det naturlige mod det mere stylede hår. Jeg ser også mere og mere pagehår stylet ’barokt’, hvilket betyder mere fylde fra hovedbunde­n og mere ’sat’ end tidligere. Men selvom det er mere sat, er det dog stadig børstet løst og organisk. Generelt har tendensen de sidste par år peget mod, at håret godt må have mere ‘statement’. Denne bevaegelse fortsaette­r, men jeg tror dog, at mermaid-bølgerne er på vej ud, og at de helt lange laengder bliver klippet over i lige laengder frem for det etageklipp­ede hår. Ligeledes skal det lange lige hår, ligesom pagen, have en mere fyldig og glattere styling.”

Har du et godt tip til at style håret i år?

“Dysons nye Airstrait er det perfekte redskab til den glatte trend i det lange hår, da den kan glatte håret fra vådt til tørt samt bevare fylde og sundhed i håret.”

Hvilken frisure tror du, flest af dine kunder kommer til at spørge om i år?

”Jeg tror, at det mest efterspurg­te hos frisørerne bliver kortere laengder, mindre etager og måske mest af alt stylingtip­s.

Jeg hører også helt klart flere spørge efter råd til opsaetning af håret, da den lidt sløsede hestehale er på vej ud. Det er ofte små tricks, der gør den store forskel, som eksempelvi­s at bruge en tandbørste med naturhår i hårgraense­n til at taemme de små fimrehår med eller at bruge clip-on hår til at skabe ekstra fylde i håret. Brug af håraccesso­ries er også staerkt på vej tilbage.”

Hvilke hårfarver ser du er i høj kurs lige nu?

“Jeg har meget stor efterspørg­sel på sandfarved­e og beige toner lige nu. Hvilket er nuancer, der begge er klaedelige til rigtigt mange, og som let kan styres enten til den kolde eller til den varme side efter behov.

Jeg er generelt meget optaget af at arbejde med reflekstek­nikker i stedet for helfarvnin­ger. Det giver en blødere udvoksning og skåner håret.”

 ?? ?? Pagen skal vaere skarp, voluminøs og mere stylet end forrige saeson.
Pagen skal vaere skarp, voluminøs og mere stylet end forrige saeson.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ifølge Cim Mahony kan du roligt finde saksen frem og lade håret falde.
Ifølge Cim Mahony kan du roligt finde saksen frem og lade håret falde.
 ?? ?? Kort hår kommer i mange versioner dette forår.
Kort hår kommer i mange versioner dette forår.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark