Digital Foto (Denmark)

Klassiker i superform

-

Fujifilm X100VI 13.790 kroner

Kompaktkam­eraerne i X100-serien byder på klassiske fotodyder og teknologis­ke finurlighe­der. Sådan har det vaeret siden seriens start i 2010, og sådan er det også med sjette generation, der i den grad haever sig over forgaenger­en fra 2020, som i store perioder har vaeret udsolgt. Kameraet er dog ikke laengere “Made in Japan”. For at sikre stor kapacitet og hurtig levering produceres X100VI i Kina under samme kvalitetsk­rav. X100VI har fået samme APS-C-sensor med hele 39,8 mio. pixels som systemkame­raerne X-T5 og X-H2. Billedkval­iteten er imponerend­e, og både det dynamiske omfang og detaljegen­givelsen er taet på flere full-frame-kameraer med tilsvarend­e opløsning. Håndtering af støj er flot til og med ISO 12.800. Farverne er desuden fine, og eksponerin­gen sikker. En hurtigere processor end hos forgaenger­en støtter op om et avanceret og rigtig godt fokussyste­m. Den intelligen­te motivgenke­ndelse kan fastholde motiver som dyr, fugle, biler, motorcykle­r, fly og tog. Da vi testede kameraet i Tokyos gader, oplevede vi dog nogle gange, at ansigtsgen­kendelsen tog fat i forkerte motiver. Det kan formentlig forbedres med en firmwareop­datering. Øjegenkend­elsen var til gengaeld stabil.

Endnu et fremskridt er den indbyggede billedstab­ilisering, der betød, at vi kunne få skarpe skud håndholdt på 1/4 sekund. Et kendetegn ved X100-serien er den saerlige hybridsøge­r, hvor man kan skifte mellem en optisk og en elektronis­k søger. Den elektronis­ke er detaljeret og klar. Den optiske viser lidt mere, end man får med på billedet, hvilket gør det nemmere at komponere, hvis motiver bevaeger sig ind i billedet. Vaelger du den optiske søger, kan du se et lille udsnit af den elektronis­ke i det ene hjørne, hvilket er en stor hjaelp under fokusering. X100VI er ikke vejrforseg­let, medmindre man monterer adapterrin­gen AR-X100 samt beskyttels­esfilteret PRF-49, som samlet koster 800 kroner.

1

Med et vip på det lille håndtag foran kan du skifte mellem en optisk søger, der har en forstørrel­se på 0,66x, og en elektronis­k søger med 3,69 mio. punkter.

Kameraet har indbygget billedstab­ilisering. Den er effektiv og kan kompensere for seks trin.

X100VI har en fast optik med en braendvidd­e svarende til 35 mm og en maksimal blaende på F2.0. Blaenden justeres på ringen med de to greb.

 ?? ?? 1
1
 ?? ?? 2 3
2 3

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark