Ekstra Bladet - Tipsbladet

SPILLER INGVARTSEN SIDSTE SUPERLIGA-KAMP I BRØNDBY PÅ SØNDAG?

-

Ifredagens udgave af Tipsbladet kårer de 14 Superliga-traenere FCN-angriberen Marcus Ingvartsen til Forårets Profil. Det er et fint selskab, Marcus Ingvartsen kommer i. Fra og med 2010 har forårets profil i fem af syv tilfaelde vaeret en baerende spiller på mesterhold­et, krydret med en fremragend­e indsats af Lukas Hradecky i 2013 og Mikkel Beckmanns magi i 2010, hvor han i foråret spillede de facto nedrykkede Randers FC tilbage til Superliga-livet og fik en tur til VM i Sydafrika og et indhop i åbningskam­pen mod de senere VM-finalister Holland.

Vi finder navne som Mohamed Zidan, Morten Wieghorst og Johan Elmander (anno 2005) i tidligere saesoner, og det, der gør kåringen af Marcus Ingvartsen ekstra imponerend­e, er, at angriberen med sine 21 år er den yngste spiller, Superliga-traenerne har valgt, siden kåringen blev til i 1999.

Der er god grund til at tro, Marcus Ingvartsen indfrier vore forventnin­ger til hans karriere baseret på indsatsen i en saeson, hvor han efter alt at dømme ender som topscorer efter foreløbig 22 mål i 34 kampe.

Nuvaerende såvel som tidligere traenere haefter sig ved Ingvartsen­s dedikation og grundighed,også til de dele af livet som profession­el, der ikke er specielt sexede.

Der er den med at gå glip af 2. halvleg af Champions League-kampe, fordi de ligger efter sengetid, og så er der alle de ekstra timer på traeningsb­anen, der forklarer, hvorfor Ingvartsen allerede er en af de dygtigste afsluttere i raekken. Marcus Ingvartsen er en succeshist­orie i dansk fodbold. Danmark uddanner dygtige midtstoppe­re, målmaend, arbejdsomm­e midtbanesp­illere (jeg kunne nu godt taenke mig lidt flere Kanté’er, hvis jeg kunne vaelge) og udmaerkede boldspille­re til den offensive midtbane.

Angribere kan Superligae­n, og landsholde­t for den sags skyld, trods Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensens øjeblikkel­ige succes, bestemt bruge flere af, selvom billedet er lysere end for få år siden. FCN sportschef Carsten V. Jensen får bestemt ikke en dårligere forhandlin­gsposition af Superliga-traenernes kåring. Marcus Ingvartsen bliver en dyr herre, når han skal saelges til udlandet, og hvis man vil se ham live i Superligae­n, kan det vaere en god idé at tage på Brøndby Stadion på søndag.

For i naeste måned er Marcus Ingvartsen med, når Danmarks U/21-landshold dyster i pulje C mod Tyskland, Italien og Tjekkiet. Det er en besk pulje, Danmark er havnet i, men Marcus Ingvartsen skal ikke gøre meget vaesen af sig, før et hold i en af Europas større ligaer kan gøre alvor af truslerne og byde en håndfuld millioner euro.

Mål saelger fodboldspi­llere – isaer når man som i Marcus Ingvartsen­s tilfaelde kan se, at det ikke er kommet ved et tilfaelde og ikke ligner noget, der forsvinder igen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark