Ekstra Bladet - Tipsbladet

DUELUND VIL HAVE BRONZE MED

-

Ud over playoff-kampene byder naeste runde også på sidste runde af mesterskab­sspillet. Guldet og sølvet er for laengst gået til de to københavns­ke pokalfinal­ister fra FC København og Brøndby, men bronzen er stadig på spil og bliver afgjort, når FC Midtjyllan­d på fjerdeplad­sen med 54 point får besøg af tredjeplad­sen Lyngby, der har 55 point og en nyligt fornyet licens til Superligae­n med sig til Herning.

Med for hjemmehold­et er formentlig 19-årige Mikkel Duelund, der har haft et staerkt forår for midtjydern­e med nominering til den internatio­nale talentpris ’Golden Boy’, fast spilletid på midtbanen, der har medført fire mål og senest en udtagelse til Niels Frederikse­ns trup til U/21 EM, hvilket Duelund er meget tilfreds med.

”U/21 var et kaempe mål og en stor forløsning. Havde du spurgt mig for et halvt år siden, om jeg regnede med at komme med, så er jeg ikke sikker på, hvad jeg har svaret, men heldigvis har jeg, med mine praestatio­ner for FC Midtjyllan­d, gjort mig fortjent til at komme med til den slutrunde. Det var et stort mål, så det er jeg mega glad for,” siger Duelund til Tipsbladet. Men midtbanesp­illeren vil have mere, når Lyngby kommer på besøg:

”Det bliver en pissefed kamp. Der kommer til at vaere gang i den både inden for, men også uden for banen, så det glaeder jeg mig meget til. Det er en kamp, som vi skal ind og styre og kontroller­e, og så skal vi have den første sejr mod Lyngby i denne her saeson, så vi kan få de bronzemeda­ljer. Det er hovedmålet med det hele.”

FC Midtjyllan­d har skuffet en del ved at blive så kraftigt distancere­t af FC København og Brøndby, der dog er kommet lidt taettere på med københavne­rklubberne­s dårlige form in mente, men Duelund mener, at det vil vaere et overordnet positivt, hvis det alligevel bliver til bronze.

”Det er et kvalitetss­tempel, når indtrykket af saesonen har vaeret, at det er gået op og ned, at man så alligevel kan ende med medaljer. Jeg er enig i, at det har vaeret svingende isaer i efteråret, men hvis det så alligevel ender bronze, er det jo bare en indikator på, at vi er et tophold.”

Mikkel Duelund har for alvor bidt sig fast på midtjydern­es hold i foråret og er startet i alle kampe undtaget 3-2-nederlaget i Brøndby, og han er tilfreds med sin udvikling.

”Min udvikling har fulgt holdets saeson. I efteråret var der gode og dårlige kampe for mit vedkommend­e, og det var svaert at bide sig fast. Så var der en syv-otte kampe, hvor jeg ikke startede inde, og det tog lidt hårdt på mig, men så startede foråret, og jeg fik den tillid fra traenerne og kom ind på den plads, jeg gerne vil spille på. Det er gået rigtig godt. Jeg kan godt maerke, at jeg helst vil spille i midten, og så har det vaeret fedt for mig at spille en masse kampe i traek. Så jeg er selvfølgel­ig glad for at have vaeret afgørende,” siger Duelund, der med sine otte mål i Superligae­n i år er kommet op på 13 i alt som teenager, hvilket kun Peter Møller, Andreas Cornelius og Morten ’Duncan’ Rasmussen har gjort bedre.

”Jeg har altid vaeret glad for at lave mål, for da jeg var helt ung, var jeg angriber. Jeg tror, jeg har taget nogle af de instinkter med ned på midtbanen. Så traener jeg sindssygt meget på mine afslutning­er. Jeg har også haft en personlig traener, der har arbejdet med mig, siden jeg var lille. De offensive aspekter af spillet har jeg altid vaeret god til,” siger Duelund, der gerne vil score endnu mere i naeste saeson.

”Først og fremmest er jeg glad for at have nået et tocifret saesontota­l [otte i Superligae­n, to i pokalturne­ringen], for det var mit mål. Jeg ville også gerne have lavet flere mål, men det kan jo ske mod Lyngby. Naeste saeson vil jeg bare score mere. Jeg kunne godt taenke mig at vaere blandt de mest scorende i hele ligaen. Jeg ved godt, jeg er midtbanesp­iller, men jeg ligger langt fremme på banen og får også chancer i løbet af en kamp, så det er mit største mål,” siger den unge FCM’er, der kan blive Ugens Profil med en afgørende indsats mod Lyngby. (nord)

 ??  ?? FOTO: ERNST VAN NORDE/RITZAU FOTO
FOTO: ERNST VAN NORDE/RITZAU FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark