Ekstra Bladet - Tipsbladet

OPRYKKERE PÅ UTROLIG REDNINGSMI­SSION

-

Isøndags blev det forventede mesterskab en realitet. For sjette gang i traek sluttede Juventus øverst i Serie A-tabellen, for selv om de var snublet mod Roma weekenden før, havde holdet ikke problemer med at besejre bundklubbe­n Crotone med 3-0 og dermed gøre forspringe­t i toppen så stort, at det ikke kunne hentes. Så den italienske liga går som ventet – og så måske alligevel ikke, for selv om oprykkerne fra Crotone altså tabte stort i Torino, har de stadig mulighed for at fuldføre en vanvittig redningsak­tion. Det var nemlig klubbens første nederlag i otte kampe, og den serie har pludselig givet kamp om den sidste nedrykning­splads, for da Empoli hjemme ikke kunne besejre Atalanta, samtidig med Juventus blev mestre, er alt åbent, før de sidste kampe bliver spillet søndag aften.

”Vi kom til Torino for at spille vores egen kamp, men Juventus fortjente sejren. Men kampen viste også, hvor meget vi er vokset. Vi viste selvtillid ved at komme til sådan et stadion og forsøge at få et resultat. Jeg er stolt af mine drenge,” sagde Crotone-traener Davide Nicola og fortsatte:

”Kan vi blive oppe? Vi troede også på det, da hullet var stort, så vi tror stadig på det nu. På søndag vil vi fortsaette med at jagte vores drøm. Vi vil give alt, hvad vi har, og jeg fortryder ikke noget. Vi har gjort alt, hvad vi kunne,” lød det fra cheftraene­ren.

Nedrykning­skampen har ellers laenge set meget afgjort ud, for siden starten af november har Pescara, Palermo og Crotone ligget under stregen, og intet tydede på, at det skulle aendre sig, som hullet til redning voksede og voksede. Således havde Crotone otte point op til Empoli i starten af april med ni runder tilbage, men trods kun 14 point i 29 kampe var der alligevel begyndt at falde nogle brikker på plads for oprykkerne, der havde haft det så svaert.

Vanskeligh­ederne begyndte faktisk allerede, da den sensatione­lle og historiske oprykning var sikret sidste sommer. Den 117 år gamle klub fra den italienske støvlespid­s havde aldrig tidligere vaeret i naerheden af den bedste raekke og nåede først op i Serie B i 2000 efter et langt liv i de lavere raekker, men den kroatiske cheftraene­r Ivan Juric havde som Bielsadisc­ipel skruet et system med højt pres sammen, og det virkede både offensivt og defensivt, så Crotone blev nummer to efter Cagliari og rykkede op til et fodboldliv, de slet ikke var klar til.

Ikke nok med at den dygtige Juric med det samme blev plukket af Genoa, så man stod uden traener og derfor overlod ansvaret til den tidligere Genoa-forsvarer Davide Nicola, der som 43-årig havde ganske begraenset erfaring som traener og aldrig havde stået på en Serie A-sidelinje som chef, hjemmebane­n Ezio Scida var med sin kapacitet på 5000 tilskuere heller ikke klar til den bedste raekke. En hurtig udvidelse til 16.000 tilskuere blev straks sat i vaerk, men det tog alligevel tre hjemmekamp­e, før den var fuldført, og imens havde Crotone spillet ”hjemmekamp­e” i Pescara 600 kilometer vaek med nederlag til Genoa og Atalanta samt 1-1 mod Palermo til følge.

Ved hjemkomste­n til Calabrien stod oprykkerne således med et point for de første otte kampe, så situatione­n var ganske håbløs, mens det stadig tog tid for Crotone at vaenne sig til det nye liv blandt de bedste. Så selv om de naeste 21 kampe gav 13 point, var det alt for lidt til at tro på en forlaengel­se af opholdet, men så faldt tingene pludselig i hak.

Oppe på toppen begyndte Sassuolo-lejesvende­n Diego Falcinelli for alvor at score mål med sejrsmålet i Chievo, begge scoringer i 2-1 sejren hjemme over Inter og mål i 2-1 sejren ude over Sampdoria, mens centerfors­varer Federico Ceccherini tog den defensive styring, og midtbanen inklusiv svenske Marcus Rohden, der scorede sejrsmålet i forrige runde mod Udinese, også fik fat. I løbet af syv runder hentede Crotone 17 point, hvilket var tre mere, end de havde gjort i de første 29 runder, så nu er redningen pludselig inde for raekkevidd­e for klubben med Serie A’s mindste budget.

I sidste runde møder de godt nok Lazio hjemme, men romerne er gået i stå efter den tabte pokalfinal­e til Juventus og har intet at spille for, da den direkte kvalificer­ing til Europa League naeste saeson er sikker, så det ser fornuftigt ud for Crotone, der dog ikke kan nøjes med selv at vinde. De skal nemlig også håbe på, at Empoli saetter point til på Sicilien mod Palermo, der ikke var i naerheden af nogen slutspurt, og derfor allerede er rykket ned.

Så intet er sikkert, men bare det er en praestatio­n i sig selv for oprykkerne fra Crotone. (pyndten)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark