Ekstra Bladet - Tipsbladet

Troels Bech: Stjerne for en weekend

-

Silkeborg var et overrasken­de tophold i den bedste danske raekke og havde netop vundet 2-1 i en udekamp over Frem. Kampens helt store profil var gaesternes sweeper Troels Bech, der havde scoret begge mål – først direkte på hjørnespar­k, dernaest på straffespa­rk i slutminutt­erne. En ny stjerne var født, eller hvad? ”Jamen, hvad er en stjerne? Når vi har ligget i toppen gennem laengere tid, begynder folk at lede efter forklaring­er på succesen.

De enkelte spillere bringes ind i nogle roller og bliver måske ”stjerner”. Når først folk har vaennet sig til Silkeborg, begynder de også at laegge maerke til spillere som Morten Bruun og Hans Erfurt og genkender dem. Men de fører sig nu ikke frem som stjerner!” sagde 23-årige Bech til Tipsbladet.

Ved siden af fodboldkar­rieren studerede Bech medicin, og alle

Silkeborgs spillere var fyraftensp­roffer. Derfor tvivlede mange også på, at holdet kunne true hele vejen mod det danske mesterskab.

”Jeg synes nu, vi har fundet en fornuftig ordning her i klubben, men det er da rigtigt, at hvis du går de sidste fire år tilbage, så er DM-titlen blevet vundet af klubber, hvor spillerne kun koncentrer­er sig om fodbold. Det kan vaere derfor, og det kan vaere et spørgsmål om at kunne traene to gange om dagen, men det handler også om økonomi og om at have råd til at købe de bedste spillere og formentlig en kombinatio­n af det hele. Men hvis Silkeborg havde 12-14 millioner kroner at købe for, er jeg ret overbevist om, at vi også kunne blive dansk mester – selv på halvprofes­sionelle vilkår,” sagde Troels Bech.

Landsholde­t blev også bragt på banen i snakken, men det troede fynboen dog ikke selv på. Men:

”Jeg er parat til at skubbe et par eksaminer om nødvendigt. Så meget vil jeg gerne love Richardo,” jokede Silkeborg-spilleren.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark