Ekstra Bladet - Tipsbladet

REKORDERNE­S RONALDO SAENKER JUVENTUS

-

FREDAG KL. 20.30

Dundalk – Cork City, Begge hold scorer i kampen

1,86 @ UNIBET

Fredag byder på topopgør i den irske Premier Divison, hvor Cork City ligger godt i forhold til at veksle de sidste tre års sølvmedalj­er til guld. City har nemlig et forspring ned til de seneste tre saesoners mestre fra Dundalk på 15 point før denne kamp, og dermed er scenen altså sat til et opgør på Oriel Park, som naesten kun kan blive spaendende.

Dundalk har blot forladt banen uden at score én gang i denne saeson, mens det endnu ikke er sket for suveraene Cork City. Det kan naturligvi­s skyldes, at netop disse hold er i en klasse for sig, men også når de møder hinanden, bliver der gerne scoret mål.

Således har både Dundalk og Cork City scoret i fem af de sidste syv indbyrdes opgør i ligaen, og jeg tror på, en gentagelse fredag er mere sandsynlig, end hvad det markedsled­ende odds 1,86 fra Unibet indikerer.

LØRDAG KL. 18.00

Jönköpings – Malmö FF, X/2

4,75 @ UNIBET

Malmö FF ligger i førerposit­ion til at genvinde mesterskab­et, men med formstaerk­e IFK Norrköping i haelene er der ikke råd til fejl.

Jönköpings bør ikke have kvaliteter­ne til at spaende ben for de lyseblå, og hjemmehold­et har da heller ikke vundet en kamp siden 1-0-sejren over bundholdet fra AFC Eskilstuna i starten af maj.

Bookmakern­e er selvfølgel­ig helt med på, at Malmö FF er favoritter, så odds på udesejren springer ikke i øjnene. Det gør til gengaeld denne kombinatio­n, hvor der altså satses på, at Malmö FF vinder, men at stillingen ved pausen er uafgjort.

Det har den vaeret i tre af Jönköpings’ sidste seks kampe, mens Malmö FF har spillet uafgjort til pausen i 9 af saesonens 11 kampe. Ja, faktisk har der stået 0-0 ved pausen i de sidste syv Malmö-kampe i streg!

Jeg køber derfor Unibets markedlede­nde odds 4,75 på, at Malmö FF tager endnu et skridt mod mesterskab­et efter saesonens tiende X ved pausen.

LØRDAG KL. 20.45

Juventus – Real Madrid, Real Madrid vinder finalen

1,85 @ UNIBET

Champions League-finalen står i år mellem to hold, som historisk set har forskellig­e roller i turneringe­n. Med 11 sejre er Real Madrid det hold, der har vundet Champions League flest gange, mens Juventus omvendt må finde sig i at vaere det hold, der har tabt flest finaler, hvad der er sket for italienern­e seks gange.

Den slags fylder selvfølgel­ig mere i historiebø­gerne end i lørdagens kamp, men jeg tror alligevel, at statistikk­en giver Real Madrid-spillerne en følelse af uovervinde­lighed, som kan bruges i kampen.

Real Madrid har scoret mål i samtlige ligakampe og Champions League-kampe i denne saeson, mens Juventus – i det mindste – kan prale af at have scoret mindst et mål i de seneste 29 kampe i Serie A.

Jeg overvejede derfor laenge et spil på, at begge hold scorer (odds 1,90-1,95 ved flere bookmakere), men er alligevel endt med at anbefale dette spil i stedet.

Real Madrid har vist uhyggelig styrke i en saeson, hvor holdet har udvidet det taktiske repertoire og fået endnu flere strenge at spille på. Det er vigtigt, hvis finalen ender som en låst affaere, for her vil Zinedine Zidane stå som den traener, der har flest muligheder at byde ind med fra baenken. Og endelig er der jo Cristiano Ronaldo, som er turneringe­ns mest scorende spiller, hvilket er endnu mere imponerend­e, når man taenker på, han ikke scorede før sin 30. kamp i Champions League.

Siden er det blevet til 103 scoringer – herunder 7 hattricks, 29 dobbeltsco­ringer, 50 mål i knockoutka­mpe og i øvrigt fem scoringer mod netop Juventus.

Real Madrid vandt senest Champions League-finalen sidste år, så en sejr i år vil gøre historisk endnu mere mytisk som det første, der vinder pokalen to år i traek. Det er den slags benzin, der holder Ronaldo og holdet kørende, så min anbefaling bliver at spille på, der atter skrives historie lørdag aften til odds 1,85. SØNDAG KL. 17.30

Sirius - Halmstad, X ved pausen

2,23 @ UNIBET

Det er to af sidste saesons oprykkere, der mødes, når Sirius tager imod Halmstad på Studentern­as idrottspla­ts med plads til godt 6.000 tilskuere.

Her har Sirius spillet uafgjort til pausen i fire af denne saesons fem hjemmekamp­e, mens Halmstad er gået til pausen med et X i tre af fem udekampe.

Uafgjort ved pausen stod der også, da de to hold sidst mødtes. Det var i tredjesids­te spillerund­e, hvor Sirius med en 1-0sejr i øvrigt sikrede sig oprykning til Allsvenska­n.

Siden fulgte Halmstad altså med op i Sveriges bedste raekke, så de to hold nu atter kan krydse klinger. Med tanke på ovenståend­e statistik samt det faktum, at de to hold hver isaer blot har ført ved pausen i 1 af saesonens 11 kampe, satser jeg på, at dommeren må fløjte til pause med en uafgjort stilling på måltavlen til odds 2,23.

SØNDAG KL. 20.00

Getafe - Almeria, Under 2,5 mål

1,73 @ UNIBET

Den naestbedst­e raekke i Spanien er ingen delikatess­e for målelskere, da mere end 60 procent af kampene typisk ender med faerre end tre scoringer. Det skyldes blandt andre hold som Getafe, der blot har spillet til over 2,5 mål i 20 procent af holdets hjemmekamp­e i denne saeson, mens det samme gaelder for bare 30 procent af Almerias udekampe.

Tendensen bliver endnu mere klar, når man ser på Getafes kampe mod hold fra en af de nederste seks plader i tabellen: her er otte af otte kampe endt med under 2,5 mål, mens det samme gaelder for otte af Almerias ni kampe mod hold fra top 6.

Unibet åbnede spillet til odds 1,68, men har siden haevet til 1,73. Jeg takker og anbefaler spil på en målfattig kamp søndag aften på Estadio Coliseum Alfonso Pérez. SØNDAG KL. 20.00

Mirandes - Mallorca, Begge hold scorer i kampen

2,00 @ UNIBET

Mirandes er allerede rykket ned, mens Mallorca formentlig skal vinde de to sidste kampe for bare at have chance for at redde sig endnu en saeson i den naestbedst­e raekke. Den praemis afspejler sig i oddsene, hvor Mallorca er gjort til forholdsvi­s massive favoritter.

Sagen er bare den, at Mallorca har praesteret ret svagt mod de andre hold i bunden, mens Mirandes altså ikke har optrådt som et hold, der allerede har givet op.

Unibet tilbyder odds 1,69, hvilket kan friste, når man ser på, at Mallorca har lukket mindst ét mål ind i de sidste 13 udekampe i traek. På den anden side har Mirandes blot holdt målet rent på Estadio Municipal de Anduva i 2 af 20 kampe denne saeson, mens begge hold har scoret i 55 procent af holdets hjemmekamp­e og 65 procent af Mallorcas udekampe.

Anbefaling­en bliver derfor, at både fritspille­nde Mirandes og sejrsjagte­nde Mallorca scorer mål til paene odds 2,00 hos Unibet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark