Ekstra Bladet - Tipsbladet

LANDSHOLD UDEN ST JERNER

(MEN INGVARTSEN ER NU RET GOD)

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

U/21-EM / DONNARUMMA: DEN NAESTE STORE KEEPER? / SUPERTALEN­TET VICTOR JENSEN / HOLMSTRØM: ”STORKLUBBE­RNE VILLE REDUCERE CHAMPIONS LEAGUE TIL 24 HOLD” / JOE HART / CONFEDERAT­IONS CUP: ANALYSE & PORTUGAL ET ÅR EFTER EM / ENEVOLDSEN­S SKAEVE AFSKED MED AAB / FODBOLD OG MIN FAR / CARLSENS CORNER / SPILTIPS / RESULTATER

Søndag 20.45 i Krakow møder det danske U/21-landshold Italien i den første EM-kamp, og der er stor forskel på de to hold. For mens Italien sender et staerkt hold, hvor stort set alle taenkelige profiler er med, er Danmark uden mange af de navne, som ellers har alderen til at vaere i Polen, for eksempel Andreas Christense­n, Riza Durmisi, Pione Sisto og Kasper Dolberg. Men det generer ikke de udtagne spillere, for det er kollektive­t, der er danskernes styrke. Tipsbladet besøgte i sidste uge lejren i Helsingør for at lodde stemningen før U/21-EM. Lysanlaegg­et til 200.000 kroner, som måtte lejes til playoff-kampen mod Viborg, er blevet kørt vaek, men til gengaeld ligger konfettien fra samme kamp stadig strøet ud over hele plaenen. I mange år har Helsingør Stadion i den brede offentligh­ed vaeret kendt som der, hvor A-landsholde­t traener, men nu er det også hjemmebane for det nyeste sensations­hold i dansk fodbold, Superliga-oprykkerne fra Øresunds kyst.

Men denne fredag formiddag, den 9. juni, er det hverken A-landsholde­t eller de nye darlings, der trasker ind på graesset i Helsingør; derimod en helt tredje fodboldtru­p. U/21landshol­det skal i gang med sin sidste egentlige traening på dansk grund inden EM i Polen. Dér kommer Lucas Andersen og Patrick Banggaard gående, mens de sludrer om løst og fast; to spillere fra udenlandsk­e klubber der som en del af 1994-årgangen sammen har oplevet lidt af hvert på de unge landshold. Dér løber OB’s Casper Nielsen med OL-ringene tatoveret på venstre laeg, et bevis på at han sidste sommer var i Brasilien og ligesom de to tidligere U/17-landsholds­spillere Andersen og Banggaard har prøvet at vaere med til en stor slutrunde. Og der kommer tre spillere fra FC Nordsjaell­and, Mads ”Mini” Pedersen, Mathias Jensen og Emiliano Marcondes, der ikke har samme slutrundee­rfaring, men som til gengaeld har hinanden. Der løber seks FC Nordsjaell­and-knaegte rundt på graesset denne formiddag.

En af dem er bare 17 år gammel og har endnu ikke spillet i Superligae­n, men nu traener han med U/21-landsholde­t. AGF’s Kasper Junker har vaeret skadet og hviles, så for at udfylde hullet på traeningsb­anen har traener Niels Frederikse­n udtaget FCN’s U/19-spiller Andreas Skov Olsen. Det kan virke maerkeligt, at en 17-årig løber rundt blandt spillere spillere på op til 23 år som opladning til en vigtig slutrunde, men FCN-midtbanesp­illeren har størrelsen til at vaere med på dette niveau, og desuden er han fra Hillerød. Niels Frederikse­n ville gerne have en lokal spiller, så denne ikke behøvede at pendle så langt for bare at vaere et par ekstra fødder på traeningsb­anen.

En anden ny spiller, den 19-årige Leicester---

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark