Ekstra Bladet - Tipsbladet

U/21-EM HAR BRUG FOR DOLBERG OG ALLI ELLER ET NYT FORMAT

-

John Stones. Dele Alli. Raheem Sterling.

DMarcus Rashford. André Silva. Bernardo Silva.

et er store navne, der mangler ved U/21-EM i Polen.

Tyskland har sendt otte mand i U/21-alderen til Confederat­ions Cup i Rusland, og selvom der er lovende spillere blandt Niels Frederikse­ns 23 udvalgte og flere af de følgende folk ikke har spillet nogen større rolle på U/21-landsholde­t, havde det da alt andet lige vaeret en vaesentlig forstaerkn­ing at have Kasper Dolberg, Riza Durmisi, Pione Sisto, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg med i Polen.

Unglandsho­ldene har af naturlige årsager altid stået i skyggen af de voksnes landshold, men i takt med, at pengene, traeningsf­orholdene og konkurrenc­en de seneste 10-15 år er blevet så meget skarpere i europaeisk klubfodbol­d, er slutrunder­ne kommet under tungt pres.

Manchester City, Tottenham, Celta Vigo og RB Leipzig er nogle af de klubber, der denne gang helst ikke så deres unge spillere tage til U/21-EM. Med tanke på det store pres, der i kulissen er på voksne landsholds­spillere fra deres klubber for at melde fra til A-landsholds­fodbold, kan man taenke sig, trykket på unge, der har lavere status end deres granvoksne klubkammer­ater, er større i de klubber, der er ligeglade med, om deres unge bliver vist frem for alverdens talentspej­dere og sportsdire­ktører.

Tag ikke fejl – Superliga-klubber, der gerne vil saelge spillere, klapperne i haenderne over at have deres spillere med til slutrunden.

Men en U/21-slutrunde burde vel handle om andet og mere end at fungere som datingport­al for et sammenrend af klubber, agenter og spillere.

De undertippe­de danske spillere vil med rette vaere lykkelige, hvis de spiller sig videre til en semifinale fra puljen med Tyskland, Italien og Tjekkiet.

Men som turnering og format er U/21-EM under pres.

De europaeisk­e topklubber, vi skriver om i disse uger i Tipsbladet med deres ambition om at skaere Champions League til eller lukke den helt for at spille flere kampe indbyrdes, laegger hårdt pres på kampkalend­eren og vil gerne bruge sommeruger­ne før saesonstar­t på at flyve kloden rundt til opvisnings­kampe på attraktive markeder.

Det går ud over såvel de seriøse saesonforb­eredelser såvel som en U/21-slutrunde, der så oven i købet ligger overfor Confederat­ions Cup.

Hvis U/21-EM skal bestå i fremtiden, skal man enten have presset reel frigivelse af de bedste spillere igennem eller overgå til et andet, mere liga-praeget format, der bedre kan afvikles i løbet af saesonen og så semifinale­r og en finale, der kan afvikles hurtigere end at samle 12 hold i 2½ uge.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark