Ekstra Bladet - Tipsbladet

POGBAS UKENDTE VEN BLEV HELT

-

Det var ikke nogen overraskel­se, at Paul Pogba og resten af de franske verdensstj­erner gjorde en ende på de islandske vikingers sensatione­lle deltagelse ved EM i Frankrig med den meget sikre 5-2 i kvartfinal­en. Men der var alligevel et spørgsmål efter kampen, som mange gange ville have svar på.

Hvem var den store, blonde islandske reserve, som den 23-årige Pogba først hilste hjerteligt på i spillertun­ellen før kampen, inden han dukkede op til tv-interview efter kampen med samme islaending­s trøje på skulderen?

Det var den nu 24-årige Hordür Magnússon, og det var slet ikke så maerkeligt, at den ukendte islandske reserve hilste varmt den franske verdensstj­erne. For gennem fire år havde de vaeret holdkammer­ater i Juventus, og Pogba var da også straks i Magnússons tanker efter det smertefuld­e finalenede­rlag til Portugal.

”Du kommer til at vinde turneringe­n en dag, min ven. Flot praestatio­n fra det franske landshold gennem turneringe­n,” skrev Magnússon på Twitter.

Selv fik han ikke ét eneste minut til EM. Men det gjorde han søndag i topopgøret hjemme mod Kroatien i VM-kvalifikat­ionens Gruppe I, der var anden kamp i traek med 90 minutters spilletid, og hans muligheder for at bevare pladsen og holde den tidligere OB’er Ari Skúlason på baenken blev naeppe dårligere, da Magnússon blev helten med et hovedstøds­mål i overtiden efter hjørnespar­k og bragte Island op på siden af Kroatien, da begge hold nu har 13 point.

”Jeg troede, jeg scorede mit livs mål mod Irland. Jeg tror, at dette mål overgår det,” skrev Magnussón på Twitter, inden han fortsatte.

”Jeg glemte at naevne, at det måske også er det grimmeste mål, jeg nogensinde har scoret, men det taeller,” skrev Magnússon, der afgjorde venskabska­mpen mod Irland i marts med et brag af et frisparksm­ål. Irland havde ikke tabt i 15 kampe hjemme på Aviva Stadium inden den kamp.

Men til EM spillede han slet ikke et eneste minut, og han drog hurtigt videre fra Juventus, da slutrunden var forbi. Mens hele verden ventede på, at Manchester United gjorde vennen Pogba til verdens dyreste spiller, tog Magnússon i stedet til det sydvestlig­e England og Championsh­ip-klubben Bristol City.

”Det er enhver fodboldspi­llers drøm at spille i England, og det er en stor mulighed for mig at spille for Bristol City. Vi ser meget engelsk fodbold på Island, og jeg er ingen undtagelse. Jeg kan ikke vente med at starte op på mit nye hold,” sagde han, efter skiftet blev officielt.

Det blev aldrig til en optraeden på førstehold­et for de italienske giganter. Efter ankomsten i 2011 fra islandske Fram, der har hjemme i fødebyen Reykjavík, tilbragte han to år som fast mand på Juventus U/19-mandskab, der ganske sikkert vandt raekken begge år. Undervejs nåede han at vaere holdkammer­at med den nuvaerende OBback Jacob Barrett Laursen.

På U/19-holdet gjorde Magnussón sig så bemaerket, at han blev forfremmet til førstehold­et forud for 2013/14, inden Serie B-klubben Serie B Spezia indgik en aftale om delejerska­b. Efter 20 gode kampe i den naestbedst­e raekke købte Juventus islaending­en tilbage for så at udleje ham til ligakonkur­renterne Cesena.

Det fik landstraen­er Lars Lagerbäck til at få øjnene op for Magnusson, der spillede alle 90 minutter på venstre back, da Island tabte 3-1 til Belgien i en venskabska­mp tilbage i november 2014. Spilletid var der dog ikke meget af for Cesena i Serie A, og det blev kun til 12 kampe, inden han tog turen med ned i Serie B og blev endnu et år, inden turen altså gik til det sydvestlig­e England.

I Bristol markerede han sig med at score saesonens første mål for sin nye klub i Championsh­ip, men da der var tvivl om, det var ham eller den unge angriber Tammy Abraham, der scorede, gik der først et par dage, før han fik det tilkendt. Men Magnusson var stensikker i startopsti­llingen de første 25 kampe, som man dog havde tabt 14 af.

Fem nederlag i traek var dråben for manager Lee Johnson, der kun gav Magnússon spilletid i yderligere tre kampe, hvilket flere Bristol-fans har luftet deres utilfredsh­ed over på Twitter i takt med, at de har set Magnússon vaere helten for Island. (nord)

 ?? Foto: Hollandse Hoogte/Ritzau Foto ??
Foto: Hollandse Hoogte/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark