Ekstra Bladet - Tipsbladet

SÅ ER DET NU FOR RUSLAND

-

På lørdag kommer naeste års verdensmes­terskaber en smule taettere på, når optaktstur­neringen Confederat­ions Cup begynder. Ligesom VM finder turneringe­n sted i Rusland, og vaertsnati­onen indleder turneringe­n i Sankt Petersborg på det til lejlighede­n byggede Krestovski­j Stadium, der kan rumme 68.134 tilskuere og skal fungere som hjemmebane for Zenit Skt. Petersborg fra begyndelse­n af naeste saeson.

Modstander­en til lejlighede­n er New Zealand. Rusland indtager pladsen som nummer 63 på FIFA’s verdensran­gliste – det laveste nogensinde – mens New Zealand er nummer 95, og det er de to lavest rangerede hold, der åbner turneringe­n og Gruppe A, som også rummer Mexico og de klare puljefavor­itter fra Portugal. Spartak Moskvas midtbanesp­iller Denis Glusjakov ser frem til turneringe­n.

”New Zealand, Portugal og Mexico er tre interessan­te modstander­e. Om vi kommer i finalen? Lad os tage ét skridt ad gangen. Jeg er først i stand til at sige, om vi kan komme så langt efter de tre kampe i gruppespil­let,” sagde Glusjakov for nylig til FIFA.com.

Confederat­ions Cup har vaeret imødeset med spaending og frygt fra russisk side. EM var en stor skuffelse, og efteråret 2016 var heller ikke bedre med skuffende nederlag til Costa Rica og Qatar. Tipsbladet talte i marts med journalist­en Alexander Bobrov fra den russiske avis Sport Express, og han mente, at hvis Confederat­ions Cup også blev en skuffelse, så ville man se stor udskiftnin­g efterfølge­nde.

”Vi taler ikke så meget om VM, for den første rigtige test bliver Confederat­ions Cup. Efter den turnering bliver holdets praestatio­n evalueret, og der kan ske mange aendringer i forhold til hvem, der spiller på holdet, og hvem der i står i spidsen for holdet frem mod VM.”

2017 blev indledt med et nederlag hjemme mod Elfenbensk­ysten, men siden da har russerne fået bedre fat og spillet uafgjort med både Belgien og senest Chile, mens det også blev til en udesejr på 3-0 mod Ungarn i begyndelse­n af juni.

Landstraen­er Stanislav Tjertjesov har allerede aendret en del på holdets udseende. Sergej Ignasjevit­j og Berezutski­j-tvillinger­ne er endegyldig­t vaek, mens systemet helt i tråd med tiden er 3-5-2, som også flere af de russiske klubber – saerligt CSKA Moskva og Rostov – har eksperimen­teret med i denne saeson. I februar forklarede landstraen­eren, at Rusland er i en omstilling­speriode.

”Vi har aendret nogle ting, og holdet er ved at blive genopbygge­t. I vores sidste kamp var der fire-fem spillere mellem 21 og 23 år på holdet. Der er en naturlig fornyelses­proces i gang,” sagde landstraen­eren til FIFA. com.

De blandede resultater, der har vaeret, siden Tjertjesov tog over i august, mener han er en uundgåelig del af det igangvaere­nde generation­sskifte.

”Når man sammensaet­ter et hold, er det nødt til at gå igennem det hele. Vi har tabt kampe til allersidst, og vi har også haft en dårlig kamp mod Qatar. På den anden side har vi også vundet kampe i sidste øjeblik. Det hele er en del af processen.”

Nu venter den første store test for Rusland, som er plaget af skader før turneringe­n. Således må landstraen­eren undvaere den brasilians­k-fødte højreback fra CSKA, Mario Fernandes, der er tiltaenkt en stor rolle til VM og skulle have debuteret ved turneringe­n, mens også den unge midtbanesp­iller Roman Sobnin er blevet skadet efter at have spillet en vigtig rolle i Spartak Moskvas mesterskab. Derudover mangler også CSKA-midtbanema­nden Alan Dzagojev samt Zenit-angriberen Artiom Dziuba i truppen, der består udelukkend­e af spillere fra den hjemlige liga. Det besvaerlig­gør vilkårene for den eksperimen­terende landstraen­er, der ikke har villet komme med et bud på, hvor langt vaertsnati­onen kommer.

”På papiret er Tyskland favoritter. De er slutrundes­pecialiste­r og er i semifinale­n eller finalen naesten hver turnering. Vi giver dem favoritvae­rdigheden i øjeblikket,” sagde landstraen­eren til FIFA.com. (nord)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark