Ekstra Bladet - Tipsbladet

U/21-landsholde­ts forvandlin­g

-

Det var to et halvt år siden, Tipsbladet havde sat fokus på U/21-landsholde­t, der under Flemming Serritslev havde praesteret dårligt med kun fem sejre i 22 kampe. ”U/21landshol­det taber halvdelen af sine kampe” havde den dystre overskrift lydt, men nu var der lysere tider. Serritslev var stadig traener, men holdet havde ikke tabt en taellende kamp siden Tipsbladet­s artikel, og senest havde det slået Albanien 7-0.

Som forklaring gav Tipsbladet DBU’s forbedrede talentudvi­kling, men landstraen­eren havde yderligere en årsag.

”En grund til vores succes er også fodboldens økonomiske krise i slutningen af 90’erne og starten af det nye årtusinde, som gjorde, at klubberne måtte satse på deres egne i stedet for at købe dyre spillere. Jeg håber, at resultater­ne kan vaere med til at overbevise klubledern­e om, at det er den rigtige vej at gå. Det er dejligt, at så mange spiller fast, otte ud af de 11 mod Albanien spiller fast i Superligae­n, og det er helt afgørende, at de får den daglige matchning,” sagde Serritslev.

Holdet bestod af spillere som Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Leon Andreasen og Morten ”Duncan” Rasmussen. Og holdet og dets succes kunne måske bringe dansk U/21-fodbold videre til hidtil uopdaget land.

”Det er endnu ikke lykkedes et dansk U/21-landshold at spille sig frem til en EM-slutrunde, siden UEFA indførte det nuvaerende system, hvor otte hold spiller slutrunde. Tilbage i 1992 nåede man med Viggo Jensen som traener en EM-semifinale og Danmarks seneste deltagelse ved OL.”

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 17. JUNI 2005

– Der manglede én runde af Superligae­n, og det ville blive Sibusiso Zumas sidste kamp, inden han skiftede til Arminia Bielefeld. Tipsbladet skrev en afskedshyl­dest til en af ligaens store profiler: ”Skulle FCK havde solgt ham i kølvandet af det storladne 2001, da hans markedsvae­rdi var størst? Svaret fra enhver tilhaenger af sand fodbold er et nej. Han holdt hjerterne varme (...) Holdleder og målmandstr­aener Per Wind fortaeller, at Zuma kort før traeningss­tart på KB’s anlaeg ofte bliver siddende i bilen for at høre et rapnummer faerdigt. Ikke overrasken­de for en rytmisk fodboldspi­ller. På søndag bliver vi siddende og klapper for Zuma.”

– Tipsbladet kårede 20-årige Daniel Agger som saesonens unge spiller i Superligae­n. Forsvarere­n havde vaeret en åbenbaring hos Brøndbys mestre, og nu ventede en stor fremtid på landsholde­t, spåede Birger Peitersen. ”Han har jo lidt det samme, som Krøldrup har. Han kan noget med bolden og er meget fokuseret i sin udstråling. De to kan sammen løfte landsholde­t et niveau, fordi de begge er gode spillende forsvarere. Jeg kan godt se et solidt kompagnisk­ab mellem de to på fremtidens landshold,” sagde fodboldeks­perten.

– Tyskland havde floppet til EM i 2004, og det var et dårligt tegn forud for VM på hjemmebane i 2006. Det skulle der rettes op på i opvarmning­sturnering­en Confederat­ions Cup, men en 4-3-sejr over Australien havde givet flere spørgsmål end svar.””Wie stark sind wir wirklich?” spurgte Kicker på forsiden af sin mandagsudg­ave og satte dermed en streg under den usikkerhed, det tyske fodboldfol­k føler omkring deres landsholds reelle formåen,” skrev Tipsbladet om en uvant tysk landsholds­situation. (Stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark