Ekstra Bladet - Tipsbladet

MANGE MÅL I STATERNE

-

Bray – Derry City, X2 1,57 @ BET365

Carlisle Grounds laegger graes til en direkte duel om tredjeplad­sen, når sidste års bronzevind­ere fra Derry City kommer på besøg.

Bray Wanderers er i dårlig form og har blot vundet én af de sidste otte kampe. De sidste fem kampe i traek har kastet bare to point af sig, og nu er gabet ned til den sjetteplad­s, der blev facit efter sidste saeson, pludselig ikke stort.

Omvendt har Derry City altså oppet sig, efter holdet i slutningen af marts tabte med 2-3 hjemme til netop Bray. Derry har således ikke tabt en eneste af de sidste 10 kampe, og det har resulteret i, at de to hold nu har byttet plads, så Derry indtager den tredjeplad­s, holdet sluttede på i sidste saeson.

Derry City møder op med form og selvtillid helt i top, men The Candystrip­es har altså ikke formået at vinde en eneste af de seneste seks udekampe, hvorfor spillet på X tages med i anbefaling­en på udeholdet.

Cork City – Limerick, Begge hold scorer 1,95 @ BET365

Suveraene Cork City er store favoritter hjemme mod Limerick efter 16 sejre i saesonens første 17 kampe. Cork City har scoret mindst et mål i samtlige kampe i denne saeson, og på hjemmebane har holdet scoret mindst to mål i de otte hidtidige forsøg.

Det ligner derfor et forholdsvi­st sikkert bud, at Cork City nok skal score fredag aften. Oddset bliver dog en del sjovere, hvis man tror på, at gaesterne også kommer på måltavlen.

Det taler naturligvi­s imod spillet, at Cork City bare er en klasse bedre end Limerick. Det blev senest demonstrer­et i marts, hvor Cork vandt udekampen på Markets Field med 3-0.

For spillet taler, at Limerick har scoret mål i 9 af holdets seneste 11 kampe, ligesom Limerick er kommet på måltavlen i 75 procent af udekampene i denne saeson. Endvidere scorer Cork City altså ”altid” mål på hjemmebane, hvor holdet i øvrigt selv har lukket mål ind i hver anden kamp hidtil.

Kristiansu­nd – Aalesund , Kristiansu­nd scorer første mål 1,79 @ UNIBET

Det var isaer takket vaere en staerk hjemmebane, at Kristiansu­nd sidste år rykkede direkte op i Eliteserie­n via førsteplad­sen i den naestbedst­e raekke. 11 af saesonens 15 hjemmekamp­e blev vundet, og selv om tilvaerels­en som tophold i år er udskiftet med et liv i bunden af raekken, er tendensen fortsat.

Kristiansu­nd har nemlig tjent 11 af saesonens 12 point på Kristiansu­nd Stadion, hvor holdet i øvrigt er glade for at score først. Med undtagelse af premiereka­mpen, som endte med et 0-1-nederlag til Molde, har Kristiansu­nd nemlig scoret først i samtlige af saesonens kampe på eget graes.

Aalesund – der har danske Mikkel Kirkeskov som fast mand i forsvaret – har ganske vist kun tabt én kamp på udebane i denne saeson, men holdet har til gengaeld kun scoret først i to af seks kampe på fremmed graes.

Spillet saettes til odds 1,79 hos Unibet, som returnerer indsatsen, hvis kampen ender 0-0. Bet365 tilbyder odds 1,83 på spillet, men her er indsatsen tabt i tilfaelde af en målløs remis.

New York City – Seattle Sounders, Over 2,5 mål 1,69 @ UNIBET

Statistik siger naturligvi­s meget mere om fortiden end det gør om fremtiden. Men det er nu alligevel en god idé at orientere sig efter holdenes seneste bedrifter, når de kommende skal vurderes.

Set i det lys ligner det en gave, at man kan få odds 1,69 på, der scores mere end to mål i dette opgør. Argumenter­ne er kort opsummeret, at 86 procent af New York Citys hjemmekamp­e har indeholdt over 2,5 mål, mens det samme gaelder for 88 procent af Seattles udekampe.

Ser vi på New Yorks kampe mod middelhold­ene – som Seattle Sounders hører blandt – er syv af otte kampe endt med over 2,5 mål, mens det har vaeret tilfaeldet i 10 af 11 udekampe for Seattles vedkommend­e.

Kort sagt: odds 1,69 virker statistisk set som lidt af et gaveodds på, at der scores flere end to mål på Yankee Stadium lørdag aften.

Molde-Tromsø, Over 2,5 mål 1,65 @ NORDICBET, BET365

Molde har slingret en del på det seneste, og kun to af de sidste seks kampe har givet sejr til holdet, der har den tidligere FCKforsvar­er, Christoffe­r Remmer, i truppen.

Et synes dog at vaere naesten sikkert: der er gerne mange mål involveret, når Molde spiller på hjemmebane. Således er fem af seks hjemmekamp­e i denne saeson endt med over 2,5 mål, og kun én gang har holdet forladt hjemmebane­n uden at score, ligesom keeper Andreas Linde blot kan prale af et enkelt clean sheet i denne saeson Aker Stadion.

Tromsø holder sig heller ikke tilbage, når det gaelder mål: holdet har scoret mindst et mål i de sidste syv kampe, ligesom de har lukket mindst et mål ind ni kampe i streg. På udebane er der scoret over 2,5 mål i 4 af holdets 6 kampe, og alene de sidste to kampe har indeholdt 11 mål.

Odds 1,65 modsvarer en sandsynlig­hed på 61 procent, og det virker altså helt fornuftigt med tanke på, at det er to af Norges mest målglade hold, der mødes her.

Vålerenga – Strømsgods­et, Under 2,5 mål 2,21 @ NORDICBET

Jeg forstår simpelthen ikke markedets vurdering af denne kamp, hvor over 2,5 mål i snit giver odds omkring 1,70, mens under 2,5 mål ligger i et gennemsnit­ligt leje på 2,10.

Eliteserie­ns kampe har generelt fordelt sig meget lige med under 2,5 mål i 49 procent af kampene samt over 2,5 mål i 51 procent af kampene. Så vidt, så godt.

Men når det gaelder Vålerenga og Strømsgods­et, forholder statistikk­en sig ganske anderledes: på hjemmebane er blot to af Engas kampe endt med flere end to scoringer, og samme rate gaelder for Strømsgods­et på udebane.

Imod spillet taler, at der har vaeret scoret over 2,5 mål i tre af Godsets sidste fire kampe, mens Vålerenga endnu ikke har spillet en hjemmekamp uden at score.

Men der er jo en risiko ved alting, som naturligvi­s skal vejes op mod det mulige udbytte. Og det er altså uforklarli­gt højt i tilfaeldet med denne kamp, hvor Nordicbet i skrivende stund topper markeder.

Brann – Stabaek, Brann vinder 1. halvleg 2,20 @ BET365

Det er to hold med vidt forskellig formkurve, der mødes, når 13. spillerund­e afsluttes ved, at Brann tager imod Stabaek hjemme på Brann Stadion: Brann har hentet 11 point de sidste fem kampe, mens Stabaek i samme periode blot har scoret fem point.

Hvis Brann tager den selvtillid med sig ind i mandagens kamp, er det sandsynlig­t, at holdet fra Bergen tager føringen allerede efter 1. halvleg. Sådan har det nemlig vaeret i fem af saesonens seks hjemmekamp­e, mens Brann på sin side har vaeret bagud ved pausen i 2 af 5 udekampe.

Odds 2,20 på, at formstaerk­e Brann kommer bedst ud af starthulle­rne er godkendt og bliver anbefaling­en til mandag aften.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark