Ekstra Bladet - Tipsbladet

Viggo Jensen hinsidan

-

Igodt et år havde den tidligere assisteren­de landstraen­er Viggo Jensen vaeret chef i Malmö FF, og han var glad for at vaere i Allsvenska­n, hvis struktur han anbefalede til Danmark. ”Udvidelsen til 14 hold i den bedste raekke er helt klart en fordel. Der er kommet en raekke spaendende mandskaber op, og Allsvenska­n er nu ikke laengere kun en sag for en lille eksklusiv gruppe af klubber,” sagde Viggo Jensen i et interview med Tipsbladet, hvor han langede ud efter den danske model med en liga, der blev delt op halvvejs.

”Problemet er, at der kun fokuseres på de otte klubber i Superligae­n.

De får al opmaerksom­heden. Alle andre klubber føler en afmagt og har reelt ikke ret store chancer for at blande sig i det fine selskab. Man burde som i Sverige genindføre den gamle turnerings­form uden slutspil. Gerne med 14 mandskaber i den bedste raekke (…) Okay, med 14 hold vil der altid vaere et par tynde mandskaber imellem, men det er der altså også i eksempelvi­s Italien, Tyskland og England,” argumenter­ede Viggo Jensen.

Han påpegede også en raekke forskelle mellem fodbolden i de to lande.

”Svenske spillere er teknisk bedre end danske, hvorimod danske spillere spiller mere frigjort og er langt bedre til at klare uventede situatione­r (…) Jeg tror nok, vi i Danmark har overhalet svenskerne, når det gaelder den profession­elle indstillin­g. Vi taenker mere profession­elt, end de gør. Svenskerne er på den ene side vant til lov og ret, men lever også i et meget socialdemo­kratisk og socialt indstillet samfund. Det smitter engang imellem af på deres indstillin­g til det profesione­lle game. Svenskerne snakker tingene igennem 14 gange, inden noget bliver besluttet,” mente MFF-traeneren.

Det gik dog ikke Viggo Jensens hold ret godt. Ved sommerpaus­en var det et bundhold, og det gik imod ledelsens ambitioner om Europa. Danskeren havde fået markant kritik i pressen, men var ligeglad.

”Jamen, det er fordi, mange svenske journalist­er ikke kan finde ud af andet end 4-4-2-systemet. Bare skriv det. Mit forhold til pressen kan alligevel ikke blive vaerre, end det er nu,” forklarede Viggo Jensen.

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 2. JULI 1993

– Richard Møller Nielsen havde netop forlaenget sin kontrakt til og med EM-slutrunden i 1996, selv om den gamle egentlig først havde udløb 30. juni 1994. ”Saerligt glaeder det mig på vegne af de, som viste tillid til mig ved den første kontrakt. Det er ekstra flot som dansker at få en tidlig kontraktfo­rlaengelse,” sagde Richard Møller Nielsen ved aftalens offentligg­ørelse.

– U/18-landsholde­t skulle møde England i en venskabska­mp på stadionet Kongeengen i Nykøbing Sjaelland. Med i den danske trup var spillere som Martin Jørgensen fra AGF, Dennis Michael Siim fra AGF og Ole Tobiasen fra KB. Og så var en bare 15-årig målmand udtaget, OB’eren Thomas Sørensen.

– Johan Cruyff havde netop vundet det tredje mesterskab i traek som traener for FC Barcelona, men han var alligevel en vrissen mand. For det var han altid. I et interview med schweizisk­e Sport talte han om et af sine yndlingsem­ner, moderne fodboldspi­llere og deres teknik. ”Hvorfor der scores så mange mål i Italien? Fordi de italienske forsvarssp­illere ikke kan spille fodbold (…) Den spiller, der skal røre bolden tre-fire gange, inden han afleverer, har ingen teknik. Er de klar over, hvorfor VM i 1994 meget vel kan ske uden deltagelse af traditions­rige fodboldnat­ioner som Italien, Holland eller Spanien? Fordi der er for mange teknisk svage spillere på disse hold, hvorfor de ikke spillemaes­sigt kan dominere kampene mod løbestaerk­e landshold som Norge eller Schweiz,” harcelered­e Cruyff. (Stan)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark