Ekstra Bladet - Tipsbladet

RÅDHUSPLAD­SEN IGEN

-

Lige så ikoniske som billederne af pokalen, der blev løftet på Nya Ullevis graes den 26. juni 1992, er øjeblikket, da landsholds­spillerne den 27. juni trådte ud på balkonen på Københavns rådhus og fremviste trofaeet til tusinder og atter tusinder af danskere.

Mandag middag stod de der igen, europamest­rene. Flere kilo, flere rynker, flere grå hår og flere skyer på himlen. Til gengaeld med langt faerre tilskuere nede på pladsen. Men stadig var de helte.

”Jeg mindes stadig det billede fra balkonen for 25 år siden. Det var et fantastisk syn! For mig var hyldesten på balkonen på Københavns Rådhus et af højdepunkt­erne efter EM-triumfen. Jeg ved godt, vi i dag ikke får samme billede, men jeg er glad for dem, der er kommet,” sagde John ”Faxe” Jensen mandag til Ekstra Bladet.

Først mødtes spillerne fra dengang på rådhuset i København til morgenmad, så blev de hyldet på balkonen, og så drog de til Ystad Saltsjöbad, hvor de holdt fest og overnatted­e. Det var samme lokation, hvor truppen havde lejr frem til semifinale­n i 1992.

Som Peter Schmeichel i sidste uge fortalte i Tipsbladet, er det slut med de sommerkamp­e, som europamest­rene tidligere spillede i forbindels­e med årsdagen, men de mødes stadig.

”Vi har et fantastisk sammenhold, og jeg tror kun, at vi har glippet den årlige sammenkoms­t et par gange. Det er ikke altid, at vi kan ramme 26. juni, men det vigtigste er, at vi samles,” sagde John ”Faxe” til Ekstra Bladet.

Brian Laudrup, Kent Nielsen og Kim Vilfort var ikke med på rådhuset, men kom senere, mens Kim Christofte, Lars Elstrup og Peter Nielsen slet ikke deltog i festlighed­erne. Og så manglede en af de absolutte hovedperso­ner af tragiske årsager. Men han var ikke glemt. Med på rådhuset havde spillerne en blomsterkr­ans, som de alle havde signeret. På et bånd var skrevet en dedikation.

”Kaere Richard. Du gjorde det umulige muligt.” (Stan)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark