Ekstra Bladet - Tipsbladet

CEBALLOS OG DEN SPANSKE OVERFLOD

Spanien fortsaette­r med at udvikle det ene store talent efter det andet. Tirsdag aften scorede Atlético Madridprof­ilen Saúl hattrick, men lige så store roser var der til Betisdribl­eren Dani Ceballos, der ligner en spiller, som igen kan få en nøglerolle i

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Dani Ceballos var stadig på egen banehalvde­l, da han modtog aflevering­en. Med venstrefod­en tog han bolden med ind på den italienske banehalvde­l, men så trak han håndbremse­n og satte farten ned, mens han drejede kroppen bagud og lagde an til at aflevere bolden til Marco Asensio. Men det var en løgnehisto­rie, han fortalte sine italienske modstander­e. For i stedet for at laegge en sløv indersidea­flevering trak han foden henover bolden, så han med ydersiden kunne drive den fremad og så satte han igen fart på, ned mod feltet, ned mod det italienske mål. Den kommende Juventusst­opper Mattia Caldara kunne ikke gøre andet end at saette en alt for sen tackling, som Ceballos nemt slap ud af, og da spanieren til sidst så ud til at have driblet sig ind i et lukket rum yderst i feltet, låste han selv situatione­n op ved at spille bolden gennem benene på en italiener og finde en holdkammer­at foran mål.

Dani Ceballos dribletur i anden halvleg af U/21-EM-semifinale­n mellem Spanien og Italien tirsdag aften var det iøjnefalde­nde højdepunkt i en stor praestatio­n af den 20-årige spiller. Kampen igennem driblede han stort set, som det passede ham, og han var en afgørende brik i den spanske offensiv. Han havde også selvtillid nok til – med succes – at drible rundt i egen forsvarszo­ne og sørge for, at hans hold beholdt bolden i stedet for at smide den vaek. Desuden trak han et rødt kort på den ellers så dygtige Inter-midtbanesp­iller Roberto Gagliardin­i, der hakkede Ceballos ned og fik sit andet gule efter at have indkassere­t en tunnel. Og det var ikke kun driblinger det hele. En af sine ture fra kanten og ind mod midten afsluttede han med en skaerende aflevering ind i feltet, hvor Saúl scorede til 1-0. Ved flere andre tilfaelde viste han chanceskab­ende pasningssp­il.

Således løb Dani Ceballos med en stor del af opmaerksom­heden i en kamp, hvor Saúl ellers fulgte op på sit 1-0-mål ved at score yderligere to gange og sikre 3-1-sejren, finaleplad­sen og en ret sikker førsteplad­s på topscorerl­isten med i alt fem mål. Tidligere i turneringe­n har Marco Asensio

 ?? Foto: Czarek Sokolowski/Polfoto ?? Dani Ceballos var en af de store oplevelser, da Spanien tirsdag slog Italien ud af U/21-EM i semifinale­n.
Foto: Czarek Sokolowski/Polfoto Dani Ceballos var en af de store oplevelser, da Spanien tirsdag slog Italien ud af U/21-EM i semifinale­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark