Ekstra Bladet - Tipsbladet

DRENGENE FRA ÅRHUS

Til at supplere de verdens- og europamest­erskaber, som Spanien var begyndt at vinde på seniorplan, tog U/21-landsholde­t guld, da EM blev afviklet i Jylland i 2011. Spanierne slog Schweiz med 2-0 i finalen i Århus, og da kampen var faerdig, og spillerne lø

-

David de Gea

2011: 20 år gammel – Atlético Madrid 2017: 26 år gammel – Manchester United Målmanden spildte ikke tiden i sommeren 2011. To dage efter sit clean sheet i EM-finalen var De Gea til laegetjek i Manchester United, hvor han blev købt ind som Edwin van der Saars afløser, og efter at have udkonkurre­ret Anders Lindegaard i kampen om at blive førstemålm­and på Old Trafford etablerede spanieren sig som en af verdens bedste keepere.

Martín Montoya

2011: 20 år gammel – FC Barcelona 2017: 26 år gammel – Valencia

I FC Barcelona stod Dani Alves i vejen for, at Montoya kunne få pladsen som højreback, men han blev tålmodigt i klubben i mange år, inden han til sidst skiftede til Inter på en lejeaftale. Serie A blev en fiasko for backen, der trods en etårig kontrakt allerede efter en halv saeson var tilbage i Spanien hos Real Betis. Siden sidste sommer har han vaeret stamspille­r hos Valencia.

Alberto Botía

2011: 22 år gammel – Sporting Gijón 2017: 28 år gammel – Olympiakos

Som 20-årig sad forsvarssp­illeren i 2009 på baenken i FC Barcelonas Champions League-finale mod Manchester United, men det var også højdepunkt­et i karrieren i storklubbe­n, hvor han blev skolet i teenageåre­ne. Han nåede kun én kamp for Barcelona, og siden var han forbi Gijón, Sevilla og Elche, inden han i 2014 kom til Olympiakos, hvor han stadig spiller. Álvaro Domínguez

2011: 22 år gammel – Atlético Madrid 2017: 28 år gammel – ingen klub Centerfors­vareren Domínguez er en af de triste skaebner fra de spanske europamest­re. Han vandt titler med Atlético Madrid, inden han i 2012 blev hentet af Borussia Mönchengla­dbach som erstatning for Dante. Men i Tyskland fik han større og større problemer med ryggen, og i december 2016 stoppede han i en alder af 27, efter han ikke havde vaeret i kamp i mere end et år.

Didac Vilà

2011: 22 år gammel – Milan

2017: 28 år gammel – AEK

Et halvt år før U/21-EM var venstrebac­ken skiftet til Milan, og han spillede én kamp for den saesons italienske mestre. Flere fik han ikke i de efterfølge­nde saesoner, selv om han var på lønningsli­sten hos Berlusconi og co. frem til 2015. Han blev lejet ud til tre spanske klubber og spiller i dag i den graeske liga, hvor han er fast mand i forsvaret hos hovedstads­klubben AEK.

Javi Martínez

2011: 22 år gammel – Athletic Club 2017: 28 år gammel – Bayern München

Javi Martínez var verdensmes­ter med A-landsholde­t, da han rejste til Jylland, og han er kun fortsat med at vinde efter U/21EM. I 2012 blev det til endnu et europamest­erskab, denne gang for de voksne, og med Bayern har han vundet fem tyske mesterskab­er, tre pokaltitle­r og Champions League en enkelt gang. Dertil kommer det løse i form af Super Cupper og VM for klubhold. Juan Mata

2011: 23 år gammel – Valencia

2017: 29 år gammel – Manchester United Som 23-årig var Juan Mata blandt EM’s aeldste spillere, og han var også turneringe­ns største stjerne, da han allerede havde spillet et tocifret antal kampe for A-landsholde­t. Han blev kåret til turneringe­ns bedste spiller og fortsatte med at høste haeder, da han i sine to første saesoner i England blev Årets Spiller i Chelsea. Har netop vundet Europa League med Manchester United.

Thiago

2011: 20 år gammel – FC Barcelona 2017: 26 år gammel – Bayern München

Den davaerende Barcelona-spiller lukkede finalen mod Schweiz med et genialitet, da han 10 meter inde på modstander­nes banehalvde­l sparkede et frispark i mål til 2-0, da alle forventede et indlaeg. Det var ikke en enlig svale. Thiago har døjet med skader og med at finde stabilitet, men i den forgangne saeson var han et vaerdigt bud på Europas bedste centrale midtbanesp­iller.

Ander Herrera

2011: 21 år gammel – Real Zaragoza 2017: 27 år gammel – Manchester United

I finalen mod Schweiz scorede Herrera til 1-0, da han løb ind i feltet og headede bolden i mål, og den samme energiske spillestil har han taget med til Old Trafford, hvor han er blevet en populaer spiller. Han laver ikke laengere mange mål, fordi José Mourinho har trukket ham laengere tilbage på banen, men til gengaeld er han fast i startopsti­llingen i modsaetnin­g til under Louis van Gaal.

Iker Muniaín

2011: 18 år gammel – Athletic Club 2017: 24 år gammel – Athletic Club

Da han brød igennem i en meget ung alder, blev baskeren sammenlign­et med både Wayne Rooney og Lionel Messi, hvilket sagde noget om et stort og alsidigt talent. Som 24-årig er han stadig en vigtig spiller i Athletic, men det endelige megagennem­brud har han aldrig fået, hvilket understreg­es af, at han stadig kun har spillet én landskamp, et kvarter som indskifter mod Venezuela i 2012.

Adrián

2011: 23 år gammel – Deportivo La Coruña 2017: 29 år gammel – FC Porto

Med fem mål i fem kampe blev Adrián topscorer under turneringe­n, og han var en vaerdifuld spiller i tre saesoner hos Atlético Madrid, dog uden at blive en stjerne. Han har haft det svaert i Porto, og i den forgangne uge forlød det, at Leeds var interesser­et. Skulle det skifte blive en realitet, bliver angriberen holdkammer­at med Gaetano Berardi, som var i forsvaret hos Schweiz i finalen i 2011.

 ?? Foto: Jens Dresling/Polfoto ??
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark