Ekstra Bladet - Tipsbladet

BRAVO, BRAVO, BRAVO, BRAVISSIMO

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

IEngland undrer de sig stadig over, hvad Pep Guardiola og Manchester City dog skulle med Claudio Bravo, men i Chile er han en nationalhe­lt, fra graensen mod Peru i nord og hele vejen ned langs Andesbjerg­ene til Sydamerika­s sydligste punkt Kap Horn.

Onsdag aften i Confederat­ions Cup-semifinale­n mod Portugal var det Bravo, landets øjne hvilede på, da kampen skulle afgøres. Efter 0-0 i ordinaer og forlaenget spilletid var det tid til straffespa­rk, og den chilenske keeper kunne ikke have praesteret bedre. Først gik han til højre og reddede Ricardo Quaresmas forsøg, så tog han samme rute og blokerede João Moutinho, og til sidst hoppede keeperen ud mod venstre stolpe, hvor han havde forudset, at Nani ville placere sit skud. Og da Arturo Vidal, Charles Aránguiz og Alexis Sánchez alle havde scoret, var semifinale­n afgjort, og chilenerne kunne styrte ned mod deres målmand og første smide sig oven på ham, hvorefter han blev samlet op og kastet op i luften i en fortjent hyldest.

”Jeg tror ikke, det kun er tilfaeldig­heder. Jeg tror, man skal arbejde meget; man skal studere sin modstander. Jeg føler, vi spillede med hovedet. Vi var ret traette til sidst, men vi spillede med vores hoveder såvel som vores hjerter ,” sagde Bravo om straffespa­rks redningern­e ifølge ESP N efter kampen, hvor han iøvrigt afslørede, at han stadig varm aer ket af den skade, d erholdt ham ude af de to første kampe i gruppespil­let.

Portugals traener Fernando Santos bebrejdede på FIFA’s hjemmeside ikke sine spillere noget.

”Da det skulle afgøres på straffespa­rk, var deres målmand fantastisk. Spillerne, der braendte i dag, scorede alle mod Polen under EM i 2016, da de var helte. Sådan er fodbold – de fortjener ros for at traede frem, og jeg må også tage noget af ansvaret for at bede dem sparke,” sagde Santos.

Claudio Bravo er heller ingen nem mand at stå over for i en straffespa­rkskonkurr­ence, for han har stor erfaring i discipline­n. Under VM i 2014 reddede han et forsøg fra Hulk, men Brasilien vandt dog stadig ottendedel­sfinalen. Det gik bedre i finalerne i Copa América i 2015 og 2016. Første år sparkede Higuaín over, mens Bravo stoppede Ever Banega, og året efter var det Lionel Messis tur til ikke at ramme målet og Lucas Bigla, hvis taktik Bravo havde luret. Det har gjort Chile til dobbelt sydamerika­nsk mester. Vaerd at bemaerke er det også, at Charles Aránguiz har scoret på sine fire vigtige forsøg fire somre i traek.

Nu venter finalen på søndag mod en modstander, der blev fundet torsdag aften efter deadline på dette blad. Mexico er dårlige på straffespa­rk og har tabt fire ud af seks konkurrenc­er, landsholde­t har deltaget i, mens Tyskland til gengaeld ikke har tabt i discipline­n, siden Antonin Panenka chippede bolden over Sepp Maier i 1976. Men hvis nogen kan stoppe tyskerne, er det Claudio Bravo.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark