Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN ANDEN SKUFFEDE CHELSEA-SPILLER I LIVERPOOL

-

Det har ikke fyldt lige så meget i overskrift­erne, men Mohamed Salah er faktisk ikke den eneste nye Liverpool-spiller, der har følt sig overset i Chelsea. For klubben har også hentet den 19-årige angriber Dominic Solanke, og det er der mange spaendende perspektiv­er i.

Således er Solanke netop blevet kåret som turneringe­ns bedste spiller ved U/20 VM i Sydkorea, som England endda vandt, og praecis som ved U/17 EM for tre år siden var det med angriberen i en hovedrolle. Dengang scorede han et af to mål i semifinale­n mod Portugal og det ene mål i den uafgjorte finale mod Holland, der blev afgjort efter straffespa­rk, mens han i denne omgang afgjorde kvartfinal­en mod Mexico og scorede to af de tre mål mod Italien i semifinale­n, før England slog Venezuela i finalen.

Så noget tyder på, at der er en god engelsk årgang på vej, og på toppen af den står den kommende Liverpool-spiller Dominic Solanke, der fylder 20 år til september.

Angriberen har ellers vaeret en del af Chelsea, siden han var syv år gammel, og talentet har altid vaeret stort. Således gav José Mourinho ham debut på førstehold­et helt tilbage i oktober 2014 som indhopper i en Champions League-kamp mod Maribor, da angriberen lige var blevet 17 år. Men siden da er det ikke blevet til mere overhovede­t, selv om Solanke har vaeret med til at vinde den nationale Youth Cup to gange og UEFA Youth League i 2015.

I 15/16-saesonen blev han lånt ud til Vitesse Arnhem, hvor teenageren scorede syv mål, men sidste saeson blev han i Chelsea med udsigt til en rolle som tredjeangr­iber efter Diego Costa og Michy Batshuayi, Men Antonio Conte roterede ikke meget, så Solanke nåede aldrig laengere end baenken, før han røg helt ud i kulden i foråret, da det stod klart, at han ikke ville forlaenge sin kontrakt med klubben, der udløb her til sommer.

I stedet har han altså valgt Liverpool, selv om vejen ind til spilletid faktisk virker en tand laengere end i Chelsea, hvor der kun var Costa og Batshuayi, mens Liverpool har Divock Origi, Daniel Sturridge og Danny Ings i køen bag Roberto Firmino. Men på den anden side er der tradition for, at Jürgen Klopp giver unge spillere nogle chancer undervejs, så selv om Jose Mourinho dengang i oktober 2014 sagde om klubbens yngste spiller i Europa gennem tiderne, at ”han kommer helt sikkert til at spille mange kampe i Champions League, for han bliver en rigtig god spiller,” så bliver det ikke i Chelseas blå trøje, men snarere i Liverpools røde, hvis han fortsaette­r med at imponere.

Prisen for U/20-verdensmes­teren skal i øvrigt fastsaette­s af et tribunal, men forventes at ligge omkring 25-30 millioner kroner.

 ?? Foto: Ahn Young-joon/Ritzau Foto ?? U/20 VM’s bedste spiller, Dominic Solanke, holdet beviset for haederen frem efter slutrunden i Sydkorea. Af tidligere vindere af U/20 VM’s gyldne bold kan naevnes habile spillere som Diego Maradona, Robert Prosinecki, Lionel Messi, Sergio Agüero og...
Foto: Ahn Young-joon/Ritzau Foto U/20 VM’s bedste spiller, Dominic Solanke, holdet beviset for haederen frem efter slutrunden i Sydkorea. Af tidligere vindere af U/20 VM’s gyldne bold kan naevnes habile spillere som Diego Maradona, Robert Prosinecki, Lionel Messi, Sergio Agüero og...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark