Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVAD VIL CRISTIANO RONALDO?

Er skattesage­n i Spanien årsagen til, Cristiano Ronaldo i sidste uge blev meldt på vej vaek fra Real Madrid, eller er den blot et påskud for den portugisis­ke stjernespi­ller og hans agent Jorge Mendes til at undersøge markedet? Tipsbladet stiller scenarier

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

” Jeg vidste intet,” sagde spilleren.

”Klubben vil fortsat give ham og hans familie fuld opbakning i de juridiske, økonomiske og administra­tive aspekter i denne sag,” sagde klubben.

De spanske myndighede­r har ikke ligefrem haft det med at forfølge landets sportsstje­rner, men efter afsløringe­r af systematis­k brug af skattely for at unddrage betalinger for millioner til den spanske statskasse var myndighede­rne nødt til at reagere.

Pengene fra image-rettighede­rne, rettighede­r placeret i et selskab i et skattely, kom fra sponsoraft­aler og blev kanalisere­t gennem Storbritan­nien, Uruguay, Belize og Schweiz.

Dommen lød på 21 måneders betinget faengsel til sønnen såvel som faren og tilbagebet­aling af knap 30 millioner kroner oven i de omtrent 40 millioner, de havde betalt i 2013 for perioden 2006 til 2009.

Den historie handler om Lionel Messi, FC Barcelonas argentinsk­e superstjer­ne, klubben tilsynelad­ende var så bange for at miste, at man ivaerksatt­e en kampagne på sociale medier, #WeAreAllLe­oMessi, hvor fansene blev bedt om at tage et billede af sig selv med to åbne haender holdt frem foran sig.

Den kampagne var for meget for mange FC Barcelona-fans og blev hånet af fans af rivalerne Real Madrid.

Storbritan­nien og Belize er udskiftet med Irland og De Britiske Jomfruøer, og ifølge Politiken og Der Spiegel taler vi nu om 1,1 milliarder kroner kanalisere­t gennem selskaber med en skattebeta­ling til den spanske statskasse, der ifølge Politiken og Der Spiegel svarer til 3,8 procent. Ud over det minder Cristiano Ronaldos sag på mange måder om den, Lionel Messi havde.

Om det er manglen på en stor kampagne om Ronaldos uskyld på sociale medier fra Real Madrid skal vaere usagt, men 16. juni kunne internatio­nale medier med de portugisis­ke aviser i front fortaelle, at Cristiano Ronaldo, i Rusland med Portugals landshold til Confederat­ions Cup, havde fortalt holdkammer­aterne, at han ville vaek fra Real Madrid.

Meldingen blev i dagene efter nedtonet via portugisis­ke og spanske medier, men skuffet, det var superstjer­nen over de spanske myndighede­r her i kølvandet på Real Madrids historiske forsvar af Champions League.

”Jeg har talt med ham. Ronaldo er en person, der koncentrer­er sig om sit arbejde. Ingen forestille­r sig, at han selv udfylder sin selvangive­lse,” sagde Lilles sportsdire­ktør Luis Campos, der har arbejdet taet sammen med Ronaldos agent Jorge Mendes, til den franske tv-station TF1 tidligere i denne uge.

”I begyndelse­n var han meget overrasket, og nu er han i en fase med smerte, der vil gå over. Han vil gerne fremstå godt for omverdenen, og det er lidt komplicere­t i øjeblikket,” lød det fra Luis Campos.

Så hvad skal Cristiano Ronaldo?

Var udmeldinge­n bare i frustratio­n over skattesage­n,bruger han og Jorge Mendes sagen som påskud for at tjekke, hvad der er at hente på markedet for en 32½-årig, firedobbel­t Champions League- og Ballon d’Orvinder, eller vil Cristiano Ronaldo bare have en ny kontrakt, nu hvor Lionel Messi står til at blive verdens bedst betalte spiller?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark