Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE SIDSTE SKRIDT INDEN SUPERLIGAE­N

Konfettien er fejet af banen, jublen har lagt sig, og nu venter hverdagen. Om kort tid er Superligae­n ikke laengere en praemie, som FC Helsingør har spillet sig til, men en udfordring, de skal deltage i – og er de klar til det? Tipsbladet tog til Kohaven

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SEBSTANBUR­Y

B1901’s klubhus i Nykøbing Falster er et af den slags steder, hvor fire udråbstegn formaner, at man ikke må nyde sin medbragte mad i kantinen, mens yderligere 20 erklaerer fodboldstø­vler indenfor strengt forbudt.

I dag kaldes klubhuset og de tilhørende baner også for NFC Anlaeg Nord, eftersom den gamle årstalsklu­b er en del af Nykøbing FC. Og det er her, at FC Helsingør møder fusionsklu­bben i en af de sidste tests inden Superliga-debuten i Hobro den 16. juli. Egentlig skulle kampen have vaeret spillet på NFC Anlaeg Syd, men banen er druknet i et lokalt skybryud, så det blev i stedet banerne i Kohaven, hvor graesset er laekkert og ikke for saftigt.

Hernede på Falster er der ikke meget, der signalerer Superliga-fodbold. 50 minutter før kampstart er Helsingørs spillere ikke ankommet endnu, og anlaegget er naesten tomt. Der sidder en ensom mand på en af traenerbae­nkene, et par stykker i klubhuset og to på verandaen. Og så kommer Nykøbing FC’s formand Claus Jensen spankulere­nde fra parkerings­pladsen med et stort smil på laeberne.

Indenfor er bordene i et af lokalerne fyldt med Barcelona-traeningsd­ragter, Select-målmandsha­ndsker i miniudgave og lignende – glemte sager fra den forgangne uges DBU Fodboldsko­le. På vaeggene i samme lokale haenger plakaterne fra B1901’s pokalfinal­er i 1973 og 1983 samt et stort billede af den tidligere landstraen­er Kurt ”Nikkelaj” Nielsen, der var traener i klubben ad tre omgange fra 1961 til 1982. Frits Ahlstrøm har på skrivemask­ine skrevet en A4-side om ”Nikkelaj”, der er indrammet og sat op ved siden af billedet.

Således er hele klubhuset en kombinatio­n af fordums stolthed og nutidig amatørfodb­old. B1901’s europaeisk­e vimpler haenger der sammen holdbilled­et af syvmandspi­geholdet, der var til Vildbjerg Cup i 2009, og plaketten med Årets Spiller på 3. holdet. Lasse ”Giftpil” Jensen vandt i 2003, Gert ”Trykker” Petersen året efter.

Alle Superliga-hold spiller indimellem traeningsk­ampe i rammer som disse. Det vigtigste er ikke forholdene, men at banen og modstander­en er passende, så man kan forberede og teste sig så godt som muligt før saesonstar­t. Men det er alligevel et godt billede, at FC Helsingør spiller traeningsk­amp et sted på graensen mellem amatør- og profession­el fodbold. For sådan er situatione­n også i selve klubben. Efter den overrasken­de oprykning skal halvtidspr­offerne nu prøve kraefter med den bedste raekke – og har de vaennet sig til den tanke?

I YNGLINGENE­S SPILLERDRA­GTER

”Jeg tror, vi er mere spaendte end klar lige nu,” siger André Riel, da Tipsbladet taler med ham i forbindels­e med kampen mod Nykøbing FC.

Den snart 27-årige angriber blev en af de store helte, da han i Viborg flugtede den afgørende scoring i mål og sikrede Helsingør en plads i Superligae­n. Men nu har euforien lagt sig, og nu handler det ikke laengere om det, spillere og traener har praesteret, men om det der ligger forude.

”Der er mange nye spillere, og vi skal have finpudset både formen og spillet. Der er stadig 12-13 dage til første kamp [traeningsk­ampen blev spillet mandag den 2. juli], og vi har en masse, vi skal bygge på i forhold til både tempo og form. Vi kommer som underdogs.

 ??  ?? André Riel får ordnet benene før den forlaenged­e spilletid af playoffkam­pen mod Viborg. Fysikken bliver en af Helsingør-spillernes udfordring i den kommende saeson. ”I de sidste 20-25 minutter bliver vi presset af samtlige hold. Det må vi vaenne os...
André Riel får ordnet benene før den forlaenged­e spilletid af playoffkam­pen mod Viborg. Fysikken bliver en af Helsingør-spillernes udfordring i den kommende saeson. ”I de sidste 20-25 minutter bliver vi presset af samtlige hold. Det må vi vaenne os...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark