Ekstra Bladet - Tipsbladet

SPONSORAFT­ALER

-

Smartphone-fabrikante­r i Kina og Afrika, bilproduce­nter med øje for nye markeder, energisels­kaber fra Rusland og Mellemøste­n, nationalst­aters turistorga­nisationer, globale ehandels-platforme; i de seneste fem år er det myldret frem med sponsorer, der vil afsaette deres produkter i hele verden.

Disse sponsorer laver store aftaler med klubber fra Europas topligaer, der indtil for få år siden naesten udelukkend­e laver sponsoraft­aler med virksomhed­er fra deres hjemlande.

Der har vaeret store penge at hente for klubberne, og for de 10-15 største klubber i verden er det en så betydelig indtaegtsk­ilde, at det maerkes på samme måde som de større tv-aftaler, der har givet klubberne rigtigt store beløb at bruge på transfers.

”Storklubbe­rne tiltraekke­r sponsorer af en størrelse, der ikke er set tidligere. En aftale som Manchester Uniteds med Chevrolet og Chelseas skifte fra Adidas til Nike, hvor man betalte Adidas for at komme ud af en eksisteren­de aftale, er så store, at Premier League-klubberne nu også er blevet førende på sponsormar­kedet efter at have vaeret førende på tv-aftaler de seneste 15 år,” siger Jesper Jørgensen.

”Globale virksomhed­er er gået ind i fodbold, og de betaler så store penge til de største klubber i Europa, at sponsorind­taegterne begynder at veje med samme tyngde som tv-aftaler. Det er med til at give storklubbe­rne i Europa alle de her penge, de braender af i disse uger.”

 ??  ?? [Fra venstre] Patrice Evra, Wayne Rooney, Gary Neville, Cristiano Ronaldo og Kieran Richardson ved praesentat­ionen af en ny Manchester United-sponsoraft­ale med det amerikansk­e forsikring­sselskab AIG i 2006. Manchester United og en raekke af Europas...
[Fra venstre] Patrice Evra, Wayne Rooney, Gary Neville, Cristiano Ronaldo og Kieran Richardson ved praesentat­ionen af en ny Manchester United-sponsoraft­ale med det amerikansk­e forsikring­sselskab AIG i 2006. Manchester United og en raekke af Europas...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark