Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN KAMP OM CENTIMETER

-

Både Horsens og Lyngby kom godt fra start med 2-1-sejre i Superligae­ns åbningsrun­de, og søndag klokken 12 mødes de på Casa Arena. Lyngby har ikke vundet over østjyderne i de seneste fire kampe, hvoraf Horsens har vundet de tre, og selv om Lyngby havde Superligae­ns tredjehøje­ste hold i premieren, er Horsens bedre fysisk. Så hvordan vil gaesterne håndtere det søndag?

”De vinder jo på centimeter, og de er blevet endnu mere ekstreme, end de var, synes jeg,” siger Lyngby-assistent Thomas Nørgaard.

”Vi har ikke spillet mod dem med hverken Mikkel Qvist eller Simon Okosun. Men vi kender nogle af de andre, og de har hentet nogle fine spillere ind. Det, de er gode til, er til tider en stor mundfuld at håndtere, så det handler om at tippe kampen over på de praemisser, vi selv mener, vi er dygtige til. Forhåbentl­ig har vi laert noget af de seneste møder. Jeg synes, de har vaeret gode, når de har mødt os, og det har vaeret et hold, vi har haft det svaert med,” siger Nørgaard.

”Vi har tit følt, at vi er lykkedes godt med spillet mellem felterne, og vi har langt hen ad vejen har vi vaeret den udgave af os selv, vi gerne vil, men alligevel er vi endt med at tabe 1-0. Vi skal vide, at når vi løber rundt og taenker, vi har kampen, hvor vi gerne vil have den, gør Horsens det samme. Vi skal over og spille en fodboldkam­p, hvor vi skal forsøge at overlade noget af initiative­t til Horsens og bede dem skabe kampen på andre måder end med standardsi­tuationer.”

Thomas Nørgaard er desuden fortrøstni­ngsfuld hvad angår at håndtere de dødbolde, der måtte komme.

”Hvis man har en base, som man hviler i, er man nået langt. Vi forsøger at identifice­re, hvad de gerne vil på de lange indkast. Vi allokerer én eller to til at vaere duelpraege­de, og så skal resten lukke områderne ned, hvor de tit bliver farlige på andenbolde­n. Det er sjaeldent førstebold­en, der ender med at give mål. Vi skal have respekt, og vi skal vaere klar i kasketten, og så skal vi vaere dygtige og kloge nok til at holde bolden inden for stregerne og spille noget fodbold, så vi ikke hele tiden giver dem 50/50-chancer.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark