Ekstra Bladet - Tipsbladet

ET OVERSTÅET KAPITEL

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Ivinter begyndte de første historier, om at Brøndby var staerkt interesser­ede i FC Nordsjaell­ands offensive profil Emiliano Marcondes. Dansk-brasiliane­ren havde scoret fem mål i efteråret for et Nordsjaell­and-mandskab, der havde svaert ved at komme i omdrejning­er, da mange unge spillere skulle spilles ind på holdet. ”Jeg har godt hørt rygterne om Brøndby, men jeg er ikke blevet kontaktet af nogen, så det er i hvert fald ikke konkret,” sagde han til tipsbladet.dk i februar.

Da foråret gik i gang, var Marcondes brandvarm. Han scorede fire kampe i traek for et velspillen­de Nordsjaell­and-mandskab – et af dem mod Brøndby i en meget overrasken­de 3-2-sejr på Brøndby Stadion. Marcondes bragte Nordsjaell­and på 2-1, da han vandt en duel med Frederik Rønnow, mens bolden ramte skulderen og strøg i det tomme mål.

Straks blev alle interesser­et i 22-årige Marcondes fremtid, da han med kontraktud­løb ved udgangen af 2017 formentlig kunne erhverves billigt i denne sommers transfervi­ndue. Men han afviste selv, at han ville vaere at finde i en anden dansk klub.

”Altså, min førsteprio­ritet er at komme til udlandet og prøve en ny kultur. Helt klart. Men jeg lukker ikke nogen muligheder. Brøndby og Nordsjaell­and har lidt den samme spillestil, og egentlig ser jeg mig selv som en Nordsjaell­and-dreng. Jeg har spillet der i mange år. Og jeg føler ikke, jeg kan få så meget ud af at komme til Brøndby, selv om det er en stor klub. Nordsjaell­and har gjort så meget for mig, og omvendt har jeg også spillet dér i mange år, så jeg føler, at det er et perfekt sted at vaere for mig i Danmark,” sagde Marcondes til BT i juni måned.

Rygterne fik dog ny naering i juli, da det blev rygtet, at Marcondes havde holdt møde med Brøndby-traener Alexander Zorninger. Derfor forventede mange da også, at det var Emiliano Marcondes, der ville skrive under på en kontrakt, da Brøndby annoncered­e, at en ny midtbanepr­ofil ville skrive under med klubben tirsdag klokken 15.00 på appen Brøndby Indefra. Brøndby trak spaendinge­n ud, og lod det ikke vaere synligt, hvem der var tale om, udover man kunne høre, at det var en dansker. Men det viste sig, at det var Marcondes’ holdkammer­at fra U/21-landsholde­t Lasse Vigen, der var skiftet til Brøndby fra engelske Fulham. Dermed syntes sagaen om Brøndby og Marcondes at vaere et overstået kapitel, da man nu var daekket ind til startopsti­llingen på de fire midtbanepl­adser.

Siden er Marcondes blevet kaedet sammen med danskergla­de Brentford, men om det bliver nu eller til vinter, hvor kontrakten udløber er endnu ikke til at sige, men Carsten V. Jensen forventer, at Kasper Hjulmand kan råde over Marcondes i efteråret også.

”Status er, at vi ikke har fået forlaenget med Marcondes, og han udløber om et halvt år. For os og mig handler det om at optimere vores position i forhold til ham i markedet, og det vil sige at få mest mulig ud af den vaerdi, vi har i Emiliano. Som det er lige nu og her, er det i hvert fald med sikkerhed, at han spiller her det sidste halve år af sin kontrakt,” siger han til Canal 9.

Selvom han håber, forventer han ikke, at han kan få midtbanesp­illeren til at forlaenge.

”Jeg tror, det har noget at gøre med, at han føler, han er klar til at komme videre, og at han har vaeret herinde en rum tid. Og for ham føler han, at det er tid at komme videre, mens vi jo siger, du sagtens kan komme videre, selv om du laver en aftale med os. Det laver vi beviser på hele tiden.”

Marcondes og Nordsjaell­and kom fint fra start i den nye saeson med en 2-1-sejr ude mod OB. I naeste runde venter netop Brøndby på Right To Dream Park. I interviewe­t med Canal 9 understreg­ede Carsten V. Jensen, at han ville aergre sig, hvis Brøndby var naeste skridt.

”Ikke specielt godt. Der er ikke nogen grund til at sende spillere til Brøndby. Vi vil hellere slå Brøndby, så det har vi det dårligt med.”

 ?? Foto: Lars Poulsen/Ritzau Foto ??
Foto: Lars Poulsen/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark