Ekstra Bladet - Tipsbladet

Farvel til ”Nikkelaj” ”

-

Selv en sommerferi­e har sine sorte stunder,” indledte

Per Høyer Hansen sin nekrolog om den tidligere danske landstraen­er Kurt ”Nikkelaj” Nielsen, der netop var død i en alder af 61 år.

Kurt Nielsen var tidligere dansk landsholds­spiller og profession­el i blandt andet Marseille, og så havde han traenet Skovshoved, Frederiksh­avn og B1901. Samt selvfølgel­ig det danske landshold, fra 1. januar 1976 og frem til

Sepp Pionteks tiltraedel­se i sommeren 1979.

”Her under firsernes succesbølg­e for landsholde­t er der grund til at minde om, at Kurt Nielsen faktisk gjorde det ganske godt i sine tre et halvt år som landstraen­er.”

”Set i retrospekt­iv tager hans indsats sig ikke prangende ud, men under Kurt Nielsen vandt Danmark for første gang i 39 år en landskamp på svensk grund – 2-1 på Nya

Ullevi i Göteborg – og det betød meget for 10 år siden (…)

Der er grund til at erindre om, at det faktisk var Kurt

Nielsen, der første gang praesenter­ede kommende stjerner som Ole Qvist, Søren Busk, Frank Arnesen, Søren

Lerby, Klaus Berggreen, Jens Jørn Bertelsen og Preben

Elkjaer på landsholde­t,” skrev Per Høyer, der også havde paene ting at sige om personen Kurt Nielsen.

”Han blev vred, da jeg engang kaldte ham ”en vaertshush­older forklaedt som landstraen­er” – men ikke mere end at han også ringede op for at få orienterin­g om en kommende modstander. ”Som tak for gode råd” har han endog skrevet forrest i sin egen bog, som han sendte mig i 1978... ”Nikkelaj” var ikke et menneske, der bar nag. Det var han for storsindet til. Og han følte sig aldrig klog nok (…) Nu er skovserdre­ngen ”Nikkelaj” død, alt for tidligt, og det er bedrøvelig­t. Men man mindes ham også med glaede i sit sind som et aerligt og åbent menneske, og det er en rig erindring at efterlade sig. Danskeren Kurt Nielsen var dansk fodbold en meget god mand.”

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 1. AUGUST 1986

– Den 22-årige Holstebro-spiller Heine Mogensen ville gerne skifte til Ikast, men det fik han ikke lov til. Problemet var hverken Holstebro eller Ikast, men derimod det vaertshus, der havde købt reklamepla­ds på Mogensens trøje for hele saesonen. ”Vaertshush­olderen havde truet med at rejse sag mod Heine Mogensen, hvis han skiftede til Ikast midt i saesonen, og det har fået den unge angriber til at blive i Holstebro,” skrev Tipsbladet.

– Lars Høgh var hjemme i Danmark efter at have spillet VM i Mexico, og nu overvejede han fremtiden. Op til slutrunden havde han vaeret nede på halv tid som speditør for at forberede sig bedst muligt, men nu havde han fået en løs henvendels­e om fuldtidsfo­dbold i Schweiz. ”Hvis tilbuddet er godt, vil jeg godt af sted – og Tine er med på den!” sagde Lars Høgh i Tipsbladet med henvisning til sin hustru.

– Tidens skandinavi­ske sensations­hold var Tromsø IL, verdens nordligst beliggende eliteklub, der nord for polarcirkl­en var rykket op op i den bedste norske raekke. ”Isbjørnene” var udfordret på øverste niveau, men de kaempede det bedste, de havde laert. ”Vi her i nord er måske også lidt enkle. Vi har lettere ved at godtage. Vi er ikke så kraevende. Så har vi klimaet imod os. Men er det storm, så er det bare med at traekke i overtraeks­tøjet og komme ud alligevel. Der er ikke plads til at vaere pylret. Jeg tror, vort hold er praeget af de forhold, vi lever under,” citerede Tipsbladet forsvarere­n Trond Steinar Albertsen. (Stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark