Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANSKERNE I CHAMPIONSH­IP

I forhold til sidste saeson er der kommet faerre danskere i den naestbedst­e engelske raekke, for seks er vaek, mens foreløbig tre er kommet til. Til gengaeld har The Championsh­ip nu for alvor fået en decideret danskerklu­b i Brentford, mens der også er for

- TEKST: THOMAS PYNDT

DANSKERKLU­BBEN

Med Matthew Benham som klubejer i både Brentford og FC Midtjyllan­d og et ledelsessa­mmenfald i Rasmus Ankersen var det oplagt, at London-klubben ville få et dansk islaet undervejs. Det har den også haft, men nu er det for alvor vokset med to nye danskere til de tre, der allerede var, mens Emiliano Marcondes kommer til efter nytår, når hans kontrakt udløber med FC Nordsjaell­and. Og så er Thomas Frank jo assistentt­raener for cheftraene­r Dean Smith.

Lasse Vibe – 34 ligakampe, 15 mål

Den 30-årige angriber havde et fornemt forår på toppen for Brentford, for da Scott Hogan blev solgt til Aston Villa, blev Vibe førsteangr­iber og scorede 12 mål i saesonens sidste 17 kampe. Og målformen er fortsat i sommerens traeningsk­ampe med fire scoringer i seks kampe, senest mod Celta Vigo.

Andreas Bjelland – 28 ligakampe, 0 mål Efter en hård start på livet som Brentford-spiller med en korsbåndss­kade, der kostede hele den første saeson, vendte den 29-årige Bjelland staerkt tilbage og etablerede sig som fast mand i Brentford-forsvaret, endda som anfører i et par kampe, før en fiberskade stoppede hans saeson et par måneder før tid. Men han er tilbage i fuldt vigør.

Justin Shaibu – 4 ligakampe, 0 mål

Den 19-årige angriber, der skiftede fra HB Køge sidste sommer, fortsatte fremgangen med fire indhop i The Championsh­ip, og efter at have underskrev­et en ny tre-årig aftale med Brentford er han nu rykket fast op i førstehold­struppen.

Henrik Dalsgaard – ny fra Waregem

Efter halvandet år i Belgien, afsluttet med fem mål i mesterskab­sspillet og en sejr i pokalfinal­en, er den 28-årige Dalsgaard nu at finde i Brentford, hvor højrebacke­n kommer til at kaempe om spilletide­n med franskmand­en Maxime Colin.

Mads Bech Sørensen – ny fra AC Horsens Den 18-årige defensive allrounder nåede 10 kampe i Superligae­n og imponerede så meget her i saesonstar­ten, at Brentford hentede ham over som udviklings­spiller.

DEN NYE PROFIL PÅ RIVERSIDE

Martin Braithwait­e – ny fra Toulouse

Efter afslutning­en på sin fjerde saeson i Toulouse fortalte den franske klubs anfører og topscorer, at der skulle ske noget nyt i karrieren, og som sagt så gjort. En god måned senere var den 26-årige angriber at finde som den nye dansker hos nedrykkern­e fra Middlesbro­ugh, hvor han har imponeret folket mod nord i de første traeningsk­ampe. Så det ventes, at han klarer sig noget bedre end Viktor Fischer, der nu er i Mainz efter en saeson som målløs reserve i Premier League.

MÅLKONGEN I WALES

Kenneth Zohore – 29 ligakampe, 12 mål Efter at have vaeret i hele syv forskellig­e klubber inden han blev 23 år, lader det nu til, at den talentfuld­e angriber Kenneth Zohore har fundet sin plads i fodboldliv­et. Starten var ellers ikke god i Cardiff, hvor han var henvist til baenken, men så fik han en chance mod Wolverhamp­ton, tog den og scorede siden 12 mål i 24 kampe, så nu er Zohore pludselig blevet en stor profil i Wales.

DEN STABILE BACK

Jonas Knudsen – 36 ligakampe, 2 mål

I al stilfaerdi­ghed har den 24-årige esbjergens­er skabt sig en fin karriere i Ipswich, hvor han har vaeret fast mand på venstrebac­ken siden skiftet i sommeren 2015. Han missede dog de sidste syv kampe sidste saeson med en skulderska­de, men manden, de kalder ”Mad Dog” på grund af hans dedikerede indstillin­g til tingene, er tilbage på et Ipswich-mandskab, der til gengaeld er plaget af mange andre skader og lukkede optakten med et 1-6 nederlag til Charlton.

RESERVE PÅ VEJ VAEK

Nicolai Brock-Madsen – 0 ligakampe, 0 mål Angriberen fra Randers har ikke fundet fodfaeste i Birmingham. I 15/16-saesonen spillede han kun seks kampe i ligaen, der i øvrigt alle blev tabt, mens han tilbragte sidste saeson på lån i hollandske Zwolle, hvor det blev til syv mål i 23 kampe. Alligevel forlyder det i Birmingham Mail, at manager Harry Redknapp ikke ser nogen fremtid for angriberen i Birmingham-truppen, så Brock-Madsen er nok på vej videre i karrieren. +

 ??  ?? Kenneth Zohore blev pludselig en stor succes i Cardiff. Foto: Ritzau Foto
Kenneth Zohore blev pludselig en stor succes i Cardiff. Foto: Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark