Ekstra Bladet - Tipsbladet

FORSKERORD­NINGEN GIVER UDLAENDING­E EN STOR FORDEL I SUPERLIGAE­N

-

FC København har foreløbig fundet tre mand. FC Midtjyllan­d har tilknyttet fire, og i Brøndby IF er de indtil videre oppe på seks.

I begyndelse­n af denne uge var der ifølge danskfodbo­ld.com tilknyttet 136 spillere med udenlandsk pas til de 14 Superliga-klubber, og når august er omme, tør jeg godt love, vi kommer betydeligt taettere på de 174 udlaending­e, danskfodbo­ld.com havde registrere­t i Superligae­n i 2016/2017-saesonen.

Det er ikke alle udenlandsk­e spillere, der når op på de omtrent 65.000 kroner, man skal have i løn og goder som fri bil og bolig for at komme ind under forskerord­ningen.

Men de fleste gør, og jeg tør love, at de 13 udenlandsk­e spillere, de tre mest løntunge klubber i Superligae­n har fundet til førstehold­et denne sommer, lever op til det krav.

Forskerord­ningen er lidt af et paradoks for Superliga-klubberne. På den ene side gør et skattetrae­k på 26 procent det muligt at hente udenlandsk­e spillere til klubben og ligaen i op til fem år, og uden den mulighed var der markant faerre gode udlaending­e i dansk klubfodbol­d.

Men de 65.000 i månedlig lønpakke er også så tilstraekk­eligt lavt, at det kan gøre det svaert for danske spillere at konkurrere med udenlandsk­e kolleger om pladserne, når danskernes effektive skat takket vaere topskatten hurtigt ryger langt over 40 procent mod udlaending­enes 26 procent.

Ordningen er også vaerd at huske på, når man skal forudsige, hvem der bliver solgt til udlandet. Elmar Bjarnason kom til Randers FC i sommeren 2012, og derfor var det oplagt, han ville tage til udlandet denne sommer; ellers ventede en klaekkelig tilbagebet­aling, hvis han blev ud over de fem år, forskerord­ningen kan bruges.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark