Ekstra Bladet - Tipsbladet

Verdens rigeste liga

-

I England var saesonstar­ten i Premier League lige om hjørnet, og Tipsbladet­s optakt handlede blandt andet om økonomi. For første gang havde den engelske liga overhalet den italienske, for i gennemsnit havde Premier Leagueklub­berne en omsaetning på 250 millioner kroner, mens tallet i Serie A var på 225.

Det havde haft betydning for ligaens udseende, for der var råd til at tiltraekke flere udenlandsk­e spillere.

”Nordmaend, franskmaen­d, danskere, italienere, ja selv et par argentiner­e og en chilensk forsvarsko­los er nu en del af den internatio­nale Premier League,” skrev Tipsbladet – det sidste med henvisning til West Hams Javier Margas.

”Der vil kun omkring 100 af de 220 aktive spillere i weekendens kampe vaere englaender­e. Det er både godt og skidt for engelsk fodbold,” mente Tipsbladet, der fremhaeved­e, at tilskuerta­llene var øget og tilbage på niveau med halvfjerds­erne – endda trods langt dyrere billetpris­er.

Til gengaeld betød klubbernes mulighed for at hente udlaending­e, at pengene ikke som tidligere sivede ned i de lavere raekker, og det formindske­de antal af englaender­e kunne gå ud over landsholde­t.

”Det ville vaere godt, hvis de mange penge kunne blive i landet, så vi kan holde vores niveau. Det er farligt, at de europaeisk­e klubber tjener på vores økonomiske fremgang,” sagde Newcastle-manager Kenny Dalglish.

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 14. AUGUST 1998:

– Hjemme i Superligae­n lå Herfølge nummer ét efter netop at have vundet 3-0 i Parken over FC København. Dagens mand var keeper Jakup Mikkelsen, der havde scoret på straffespa­rk. ”Joh, jeg mener da, jeg også burde få chancen naeste gang. Så må vi se, hvordan det kommer til at gå,” sagde faeringen, der havde kronet dagen ved at snuppe et straffespa­rk fra Peter Nielsen i den anden ende.

– En anden keepernyhe­d i Superligae­n var, at Viborg netop havde forstaerke­t sig med den 24-årige målmand Arek Onyszko fra Polen. ”Han signalerer autoritet og har en udstråling af sikkerhed. I de første to kampe spillede vi hasard med pointene, men nu lugter der igen af fodbold i Viborg,” sagde traener Ove Christense­n til Tipsbladet.

– B93 var rykket op i Superligae­n, men havde haft det svaert og tabt saesonens tre første kampe. Idealerne levede dog endnu på Østerbro. ”Anfører Kenneth Christense­n sagde umiddelbar­t inden saesonstar­ten – med udsigtet til en svaer saeson, hvor mange tippede oprykkerne til nedrykning – at B93 hellere ville dø i skønhed end overleve på kynisme,” forklarede Tipsbladet. (Stan)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark