Ekstra Bladet - Tipsbladet

FLERE DANSKERE I PREMIER LEAGUE

Viktor Fischer er vaek efter bare ét år, men Huddersfie­ld er rykket op med Philip Billing som en del af holdet og har brugt sommeren på at hente Jonas Lössl og Mathias ”Zanka” Jørgensen, mens Andreas Christense­n er vendt tilbage til Chelsea, så antallet a

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

PHILIP BILLING

Huddersfie­ld

Den unge midtbanesp­iller skal nok få godt med spilletid i løbet af saesonen. Sidste saeson startede han uden for truppen, men fra november og frem til sidste runde var han med i 24 ud af 30 kampe, 13 af dem fra start. Da saesonen var slut, kårede holdkammer­aterne ham til Årets Unge Spiller, og et langskudsd­røn mod Cardiff blev Årets Mål.

”Manageren tror meget på mig. Han har tidligere arbejdet med spillere som for eksempel Mario Götze i Dortmund, og han siger, at mit niveau ikke ligger langt fra dem. Det handler bare om virkelig at ville det og arbejde hårdt,” sagde Billing i juni til DR.

ANDREAS CHRISTENSE­N

Chelsea

Nu kommer saesonen, hvor Andreas Christense­n skal påbegynde arbejdet mod at blive en profil i Chelsea. To års modningspr­oces i Borussia Mönchengla­dbach er overstået, nu er han tilbage i Premier League, hvor han indtil nu har spillet 12 minutter – i sidste runde af 2014/15-saesonen mod Sunderland.

”Jeg har ikke talt meget med Conte, det handler bare om gøre det taktiske arbejde. Lige nu koncentrer­er jeg mig om at laere, hvad han vil have fra mig på positionen. Det er dejligt at vaere tilbage,” har Christense­n sagt til London Evening Standard.

Danskeren er femtevalg til en af de tre stopperpla­dser efter Cesar Azpilicuet­a, Gary Cahill, David Luiz og Antonio Rüdiger.

CHRISTIAN ERIKSEN

Tottenham

Christian Eriksen er noget så sjaeldent som en dansk landsholds­spiller, der er i en topklub, men samtidig er sikker på spilletid. Sidste år spillede han 36 ud af 38 Premier League-kampe, og han var med fra start i dem alle. Og selv om vi i de danske medier ofte forsøger at tale ham til Barcelona, bliver han i London, hvor det naeste mål nu er mesterskab­et efter andenplads­en i sidste saeson.

”Det var andet år i traek, at vi kaempede med om titlen. Planen er, at naeste år skal vaere vores år. Vi krydser fingre, og vi håber alle på og drømmer om, at vi kan gøre det en plads bedre, end vi gjorde i sidste saeson,” siger Christian Eriksen i FourFourTw­o.

JAKOB HAUGAARD

Stoke

Det blev til tre Premier League-kampe på baenken i sidste saeson, men så røg Haugaard ud i kulden, hvorefter han i januar blev lejet ud til Wigan i den naestbedst­e raekke. Han spillede 10 kampe for klubben, der endte med at rykke ned i den tredjebeds­te raekke.

”Det var en stor udfordring, og selv om det ikke sluttede, som vi havde ønsket på grund af nedrykning­en, føler jeg i det store hele, det var en god udvikling for mig. Det var god erfaring, det var en anden slags pres at spille for et hold, der sloges for at blive oppe, og det vil helt sikkert hjaelpe mig fremadrett­et,” har Haugaard sagt til sin klubs hjemmeside.

Jack Buckland er det indlysende førstevalg, men reserven Shay Given er vaek, så Haugaard kaemper med 34-årige Lee Grant om en plads på baenken.

PIERRE EMILE HØJBJERG

Southampto­n

Som saesonen skred frem, blev antallet af startplads­er og spilminutt­er mindre og mindre for Højbjerg. Oriol Romeu og Steven Davis blev foretrukke­t på midtbanen, og Højbjerg gik i øvrigt gennem saesonen uden at score og med kun én assist. Men danskeren nød sin udvikling.

”Sidste saeson var noget af en oplevelse, og jeg nød det på godt og ondt. Jeg laerte og blev en bedre person og en bedre fodboldspi­ller, og det er i sidste ende, som fodboldspi­ller og atlet, det, man skal – forbedre sig år for år,” har Højbjerg sagt til klubbens hjemmeside.

MATHIAS ”ZANKA” JØRGENSEN

Huddersfie­ld

Det har kunnet ses på FC Københavns forsvar, at Mathias ”Zanka” Jørgensen ikke laengere er en del af det, men stopperen havde vokset sig for god til Superligae­n, og nu skal han i stedet teste sig i Premier League.

”Mathias er endnu et godt indkøb for vores klub, mens vi forbereder os på vores første Premier League-saeson (…) Han er atletisk, og hans fodboldint­elligens vil helt sikkert vaere et stort fortrin i Premier League. Han er super profession­el, og han vil passe godt ind i vores gruppe af spillere,” sagde manager David Wagner, da aftalen blev offentligg­jort.

JONAS LÖSSL

Huddersfie­ld

Jonas Lössl havde ikke en god saeson i Bundesliga­en, og som det kan laeses andetsted i dette blad, var han blevet stillet i udsigt, at han ikke skulle forvente spilletid i Mainz. Men nogle gange går det hurtigt i fodbold, så nu er Lössl i Premier League, og han ligner en starter. Han har fået godt med spilletid i traeningsk­ampe-

ne, og sidste saesons førstevalg Danny Ward er tilbage i Liverpool efter endt lejemål.

KASPER SCHMEICHEL

Leicester

Sidste sommer hentede Leicester Ron-Robert Zieler, der med sin erfaring fra det tyske landshold var en hård konkurrent til Kasper Schmeichel – og måske endda ville overtage pladsen, spekulered­e nogen i. Et år senere er Zieler skiftet til Stuttgart.

”Jeg ville spille mere. Jeg kunne ikke vente på Kasper Schmeichel,” begrundede Zieler skiftet i Kicker.

For i en meget svingende Leicester-saeson var den danske keeper et solidt holdepunkt, og han er stadig i klubbens trods løse rygter om større klubber.

”Jeg er Leicester-spiller, til nogen fortaeller mig andet, og indtil da er jeg fuldt ud dedikeret til denne klub,” har Schmeichel sagt ifølge The Mirror.

 ??  ?? Andreas Christense­n er tilbage i Chelsea, hvor han denne sommer har spillet over for Robert Lewandowsk­i i en traeningsk­amp mod Bayern München. Foto: Joseph Nair/ Ritzau Foto
Andreas Christense­n er tilbage i Chelsea, hvor han denne sommer har spillet over for Robert Lewandowsk­i i en traeningsk­amp mod Bayern München. Foto: Joseph Nair/ Ritzau Foto
 ??  ?? Christian Eriksen i kamp for Tottenham Foto: Ritzau Foto
Christian Eriksen i kamp for Tottenham Foto: Ritzau Foto
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Pierre-Emile Højbjerg fik ikke kaempet sig til en fast plads for Southampto­n i sidste saeson. Foto: David Davies/Ritzau Foto
Pierre-Emile Højbjerg fik ikke kaempet sig til en fast plads for Southampto­n i sidste saeson. Foto: David Davies/Ritzau Foto
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark