Ekstra Bladet - Tipsbladet

SKJULTE MOTIVER OP TIL DEADLINE OG SUPERLIGAS­PILLEREN MED 10 AGENTER

-

”Cui bono?”

Sådan sagde man i Romerriget, og det samme bør og skal man gøre i takt med, at transferde­adline naermer sig.

Den gamle romerske saetning kan oversaette­s til ”hvem profiterer”, og det er praecist det spørgsmål, man skal stille sig selv de naeste to uger, hver gang en spiller, agent og sportsdire­ktør udtaler sig om noget, der har den mindste smule med klubskifte­r at gøre.

Sportsdire­ktører kan bruge udtalelser til at signalere interesse i bestemte spillere, presse agenter og rivalisere­nde klubber i forhandlin­g om køb og salg eller forsøge at lukke ned for interesse. Agenter er ofte ude i samme aerinde, bare med endnu flere mulige nuancer. Langt oftere, end de fleste fodboldint­eresserede ser på overfladen af nyhedsstrø­mmen, enten har eller forsøger agenter at kaempe sig til mandater fra spillere eller klubber til at forhandle priser på transfers og kontrakter på vegne af enten klub eller spiller.

Agenter kan, på samme tid, repraesent­ere klubber, spillere og sig selv i forsøget på at blive del af transfers, og det er med at holde tungen lige i munden.

Spillere er også fuldt ud medskyldig­e i det morads af sandheder, halve sandheder og forskellig­e grader af usandheder, som cirkusset i ugerne op til transferde­adline er.

Undertegne­de er bekendt med en højt betalt, nuvaerende Superliga-spiller, der bruger op mod 10 agenter i forsøget på at skaffe sig selv en endnu bedre kontrakt i en klub i udlandet.

Vedkommend­e har, som mange andre spillere i de seneste år, fravalgt at have en fast agent som rådgiver, og lader agenter undersøge markedet og komme med tilbud på de økonomiske vilkår, der er mest fordelagti­ge for spilleren.

Det er efterhånde­n ved at blive en udbredt taktik, også i Danmark og Skandinavi­en, hvor den praksis ikke var ret udbredt for få år siden.

Hver gang en spiller siger noget negativt om en agent eller en klub, og når agenter eller klubber gør det samme om andre medog modspiller­e på transferma­rkedet, er det rigtig vigtigt at spørge sig selv om, hvorfor vedkommend­e siger det.

Det er også derfor, I i de naeste to uger kommer til at se mange selvmodsig­ende historier og uklarhed om, hvem der egentlig repraesent­erer hvem på fodboldens store kødmarked. I medierne er vi bestemt også aktive i ”spillet”. På Tipsbladet gør vi meget for at sortere i skidt og kanel og gøre opmaerksom på, hvornår der er saerintere­sser på spil. Men transferma­rkedet, isaer i august og januar, hvor deadline naermer sig, er blevet et mediecirku­s, hvor man for nogen digitale mediers vedkommend­e simpelthen har de største antal laesere og klik på historiern­e.

Fodboldfan­s sluger historier om mulige transfers, ofte i endnu højere grad, end når der er finaler i Champions League og store slutrunder, eller mesterskab­er og nedrykning­er afgøres.

Så husk motiverne, når du laeser transferny­heder i de kommende uger. Man kan ikke altid tro, hvad man hører og laeser.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.
Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark