Ekstra Bladet - Tipsbladet

LIVERPOOLS MEGET UNGE DØDBOLDSEK­SPERT

-

Liverpool-legenden Steven Gerrard opdagede allerede Trent Alexander-Arnold i starten af 2015, da midtbanema­nden havde sin gang i klubbens ungdomsafd­eling i forbindels­e med et traenerkur­sus og der bemaerkede en langlemmet 16-årig med et saerligt talent.

”Trent Arnold har en fantastisk mulighed for at blive en top-profession­el. Han lader til at have alle de ting, der skal til. Han har den rigtige attitude, og han kommer fra West Derby, hvor Melwood [Liverpools traeningsa­nlaeg] ligger.”

”Så Trent er ”Scouser,” og ligesom jeg i sin tid forsøgte at vaere som John Barnes eller Steve McMahon, voksede han op, og lod som om han var mig, når han spillede i parkerne på Merseyside. Han kan spille som 6’er, som defensiv midtbanema­nd, men han er alsidig, og jeg har set ham udfylde andre positioner også. Og jeg ved, at de engelske landshold er vilde med ham,” skrev Gerrard i sin selvbiogra­fi”My Story” fra sidste år, og det varede ikke laenge, før han fik ret.

For allerede i sidste saeson debuterede Alexander-Arnold som back på Pre mier Lea gu e-holdet, bland tandet i startopsti­llingen mod Manchester United i januar, og selv om det kun blev til syv kampe i den bedste raekke, gjorde han stadig rigeligt til at blive kåret som Årets Unge Spiller i klubben.

Men det var kun begyndelse­n. Efter at have scoret seks mål for U/19-landsholde­t i sidste saeson blev Liverpool og forbundet enige om at give ham fri fra EM-sluturnden i Georgien i juli, så han kunne vaere helt klar til den nye saeson, og det har vist sig at vaere en god dispositio­n. For de unge englaender­e vandt stadig EM, og den letbenede og hurtige Alexander-Arnold fik noget, der lignede et gennembrud i tirsdagens svaere Champions Lea gu e-kvalifikat­ionskampud­emo d Hoffenheim.

Med den normale højreback Nathaniel Clyne ude med en fiberskade spillede den 18-årige nemlig fra start mod både Watford i saesonåbne­ren lørdag og i Tyskland mod Hoffenheim, og her fik han en afgørende rolle.

Efter at have vaeret under pres i den første halve time fik Liverpool et frispark godt 25 meter fra Hoffenheim­s mål. Emre Can stod ved bolden sammen med teenagebac­ken, der også sparker hjørnespar­kene for Liverpool, og hans fine fornemmels­e for dødbolde gjorde, at Can lod ham tage sparket med et spektakula­ert resultat.

For med højrebenet gav han bolden et perfekt skru over muren og lige inden for stolpen, hvor Hoffenheim-keeper Oliver Baumann aldrig nåede ned, og så havde Liverpool scoret et meget vigtigt udebanemål. Siden øgede James Milner lidt heldigt til 2-0, men der er stadig en smule spaending om udfaldet, for til allersidst viste den unge back også sin manglende rutine, da han havde mere travlt med at markere for offside end at markere Mark Uth, der hamrede en reducering ind.

Men det var kun en lille plet på en flot indsats af den 18-årige Alexander-Arnold, der selvfølgel­ig var meget glad for sit mål, der gør ham til historiens tredjeyngs­te Liverpool-målscorer i Europa efter Michael Owen og fortidens super-sub David Fairclough.

”Det var ubeskrivel­igt. Noget helt saerligt på så mange forskellig­e måder for mig personligt, og jeg har i hvert fald fået sat et flueben. I første omgang var jeg ikke sikker på, om bolden ville gå ind, men den var godt placeret, og jeg følte, at det var et godt frispark. Jeg har øvet mig på dem, men jeg troede ikke, at de andre spillere ville lade mig tage det. Men det gjorde de, og så kunne jeg gøre noget godt for holdet,” sagde den unge back efter sit europaeisk­e gennembrud, der også imponerede Jürgen Klopp.

”At en 18-årig har nosser til at sparke sådan et frispark er mere interessan­t og spaendende for mig end den lille fejl, han lavede,” lød det fra Liverpool-manageren. (pyndten)

 ?? Foto: Michael Probst/Polfoto ??
Foto: Michael Probst/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark