Ekstra Bladet - Tipsbladet

”VI VED, AT VI ER NOGLE BONDERØVE, DER SKAL ARBEJDE SKIDEHÅRDT FOR HVERT ENESTE POINT”

-

At spille på Danmarks nationalst­adion er altid en saerlig oplevelse, men det er ikke givet, at den er god. Det var den i hvert fald ikke for Sønderjysk­E-stopperen Marc Pedersen, da han som 19-årig i 2009 spillede sin blot anden kamp i den bedste raekke, for Vejle mod FC København.

”Det kan jeg godt huske, men det var nu ikke en sjov oplevelse, for vi havde det svaert i Vejle på det tidspunkt og kaempede om at undgå nedrykning. Og så skulle vi i Parken og møde FCK med Ailton og Santin oppe foran. De var sprudlende, og så var der Dame N’Doye på baenken. Det var et vanvittigt godt FCK-hold, og kampen endte også 4-1, så det var ikke så positivt,” husker Marc Pedersen om en hård start på karrieren på et Vejle-hold, der med profiler som Jimmy Nielsen, Martin Borre og Rasmus Würtz burde have gjort det meget bedre, men endte med at rykke ned.

Efter halvandet år blandt de naestbedst­e rykkede forsvarere­n videre til Randers, svenske Djurgården og Fredericia, før han i sommeren 2014 kom til Sønderjysk­E, hvor ture til Parken heller ikke er noget, der plejer at ende godt.

34 gange har sønderjyde­rne spillet mod FCK i Superliga-regi, og det er endnu ikke lykkedes at vinde, mens 25 kampe er blevet tabt, og på udebane har det vaeret helt skidt med 12 nederlag, to uafgjorte og en målscore på 6-38. Så hvad taenker Marc Pedersen om den kommende tur i Parken?

”Det er altid godt at komme derover, for man ved, at der er folk på tribunen og en god bane at spille på, men det bliver en vanskelig kamp. Statistikk­en siger jo, at vi ikke har det alt for godt mod FCK, og det tegner også til at blive semisvaert derovre på lørdag,” siger forsvarere­n og griner lidt over spørgsmåle­t om, hvordan man undgår at tage statistikk­en med i bussen mod København

”Ja, det er jo lige det, men man skal taenke på, at mange af de kampe har vaeret med FCK som staerkt tophold og med Sønderjysk­E som oprykker i svaere saesoner. I den periode jeg har vaeret i Haderslev, har vi spillet uafgjort mod dem et par gange og vaeret taet på at vinde den ene, og den ene kamp i Parken sluttede 1-0. Så vi har vaeret taet på at få den sejr, men samtidig har de også skilt os ad med 4-0 derovre. Jeg tror nu på, at vi kan gå over at lave et resultat, men man ved også, at hvis FCK først får gang i maskinen, kan det blive farligt,” siger Marc Pedersen om den forsvarend­e mester, der er kommet haltende fra start efter afsked med flere profiler i løbet af sommerpaus­en.

Det samme har nu også ramt Sønderjysk­E, der har sagt farvel til Johan Absalonsen, Nicolaj Madsen og Pierre Kanstrup, men alligevel har fået fine otte point og en plads over FCK ud af de første fem runder, så har han et godt råd til, hvordan man kommer videre på trods af tabte profiler?

”Vi har gjort det ved vores sammenhold. Vi ved, at vi er nogle bonderøve, der skal arbejde skidehårdt for hvert eneste point, mens folk modsat forventer, at FCK vinder hver gang, selv om de saelger en masse profiler.”

”Jeg kan godt se, at de er lidt det samme sted, som vi er. De har også mistet nogle profiler og skal bygge noget nyt op. Men det har Ståle klaret flere gange før, og jeg er heller ikke i tvivl om, at de på et tidspunkt står rigtig staerkt igen,” siger forsvarere­n, der så noget af tirsdagens Champions Lea gu e-kvalifikat­ionskamp fra Baku, hvor FCK tabte 1-0.

”Jeg fulgte lidt med for lige at se, hvor de stod henne før weekenden, og så sad jeg jo og håbede på at de vandt, for det gavner dansk fodbold.”

Også selv om det ville give dem selvtillid til kampen mod jer?

”Ja, det vil jeg skide på. Så laenge de danske hold praesterer godt i Europa, er det godt for os alle sammen, så jeg håber, at de får det vendt. Men det kan da vaere et fint tidspunkt at møde dem nu, for det er altid svaert at spille europaeisk. Det kan man se med Lyngby, der har haft det svaert, og vi havde det selv svaert sidste år.”

”Når de der Europa Cup-kampe kører, så har man bare ikke den samme power i Superligae­n, for man saetter alt ind på Europa. Men når vi nu skal møde et hold, der spiller i Europa, så havde jeg da hellere mødt et andet,” siger Marc Petersen før sin fjerde tur i Parken, der også byder på et gensyn med en af medspiller­ne fra den første tur.

Dengang kunne den rutinerede back Brian Priske nemlig støtte den unge forsvarssp­iller lidt, og Marc Pedersen ser altid frem til at hilse på den nuvaerende FCKassiste­nt.

”Ja, mig og Priske har det sgu godt sammen, så vi hilser paent på, når vi ser hinanden og forsøger at undgå at snakke om den tid, vi havde sammen i Vejle, for den var ikke positiv. Men Priske er jo en fantastisk person, så ham er jeg altid glad for at hilse på, når vi mødes,” siger Marc Pedersen før lørdagens kamp mod en modstander, som Sønderjysk­E aldrig har besejret i Superligae­n, på en bane hvor han aldrig har vundet. (pyndten)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark