Ekstra Bladet - Tipsbladet

Danske skuffelser i Europa

-

Mens landsholde­t netop havde imponeret stort ved EM i Frankrig, kunne de danske klubhold slet ikke følge med. UEFA havde netop offentligg­jort ranglisten over de seneste fem års resultater i Europa Cuppen, og den placerede Danmark helt nede som nummer 22 med det resultat, at der i 1985/86 kun ville blive én dansk deltager i UEFA Cuppen modsat to i den europaeisk­e saeson, der snart skulle begynde. Helt skidt havde det vaeret i 1983/84-saesonen, hvor OB, B

1901, AGF og B 1903 blot hentede sølle 0,250 point, hvilket kun blev undergået af Irland, Luxembourg og Malta.

Der var dog et lille håb om bedring og point, da mestrene fra Lyngby havde trukket albanske Labinoti Elbasan i mesterhold­enes turnering, omend man endnu ikke havde hørt naermere fra albanerne om spilletid og sted, selv om der kun var en måned til, at kampen skulle spilles.

”Telex og en rykker via UEFA har albanerne ikke reageret på. Så det er svaert at lave rejseplane­n faerdig. Desuden er det jo et vanskeligt land at komme ind i. Om kampen skal spilles i Tirana, hvor der normalt kommer flest tilskuere, eller i modstander­nes hjemby

Elbasan 100 kilometer laengere mod syd, ville snart vaere rart at vide,” lød det fra Lyngbys formand Hans Bjerg-Pedersen, mens man så småt begyndte at frygte, at albanerne ville traekke sig.

For i det store UEFA-regnskab blev der kun givet point for de kampe, der blev spillet, understreg­ede DBU’s general sekretaer Erik Hyldstrup, der dog på den anden side noterede, at Lyngby så ville undgå den økonomiske øretaeve, som de to kampe mod Labinoti uden tvivl ville give.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark