Ekstra Bladet - Tipsbladet

DA CELTIC TRAK I JACOBSEN – SOM MIDTSTOPPE­R

-

Anders K. Jacobsen er i dag en etableret Superliga-angriber med mange mål på samvittigh­eden, men karrieren kunne have set anderledes ud, hvis han som helt ung havde taget imod et tilbud fra den skotske storklub Celtic.

Tilbage i 2005 var Anders K. Jacobsen som 15-årig på besøg i Celtic over tre gange, og den skotske klub viste stor interesse for spilleren – men det var ikke på grund af hans offensive kvaliteter.

”Jeg var der som 15-årig, og jeg var på besøg i tre omgange. Jeg havde nu ikke som sådan lyst til at flytte derover og rive rødderne op. Det sjoveste ved den historie er egentlig, at jeg var derovre at prøvetraen­e som midtstoppe­r. Det var til den position, de ville have mig, for på det tidspunkt var jeg forsvarssp­iller. Det var først som U19-spiller, jeg blev angriber her i OB,” fortaeller Anders K. Jacobsen om en af ungdommens store oplevelser, der kunne have givet karrieren en anden retning.

”Det var en anden fodboldkul­tur, og det var en god oplevelse for mig. Jeg traenede med nogen, der var aeldre end mig, og jeg fik testet mit niveau. De var bedre end mig, og jeg kom fra en lille klub som Naesby, men det var en god oplevelse at maerke noget anderledes,” fortaeller han.

I stedet for Celtic skrev Anders K. Jacobsen under på en ungdomskon­trakt med OB, som han skiftede til i marts 2006. Det var først der – som 16-årig, at han blev angriber.

”Da jeg kom til OB som førsteårs ynglingesp­iller, kom jeg til at spille angriber for første gang under Jens Plambech og Uffe Pedersen. De satte mig helt frem. Jeg ville gerne selv spille angriber, og det skete helt naturligt. Jeg var forsvarssp­iller i mange år, men jeg blev rykket laengere frem på banen, og det er jeg super glad for i dag. Jeg var nok endnu gladere for det dengang, fordi jeg ville det så meget. Det føltes kedeligt at spille midtstoppe­r i forhold til antal boldberøri­nger og indvirknin­g på spillet, men i dag er det vigtigste jo, at man spiller og er en del af holdet og bidrager til succesen. Det er 11 år siden, at jeg blev rykket frem som angriber, og nu er det naturligt for mig, men jeg er overbevist om, at jeg også kunne vaere blevet Superliga-spiller som midterfors­varer,” siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark