Ekstra Bladet - Tipsbladet

TIDLIG CHELSEA-KRISE FØR TOPKAMP MOD TOTTENHAM

De forsvarend­e mestre mangler spillere, og der er uenighed mellem manageren og ledelsen, hvad angår transfermå­l. Og imens sidder topscorer Diego Costa ude på den anden side af solnedgang­en og føler sig meget dårligt behandlet.

- TEKST: THOMAS PYNDT

Hvem er Jeremie Boga? Det spørgsmål dukkede pludselig op lørdag eftermidda­g, da de forsvarend­e mestre fra Chelsea annoncered­e deres startopsti­lling til saesonåbne­ren hjemme mod Burnley, for mellem kendte navne som Courtois, Cahill, David Luiz, Fabregas, Kanté og Willian stod der altså også for første gang Jeremie Boga.

Den 20-årige ivorianer, der er født i Frankrig, flyttede til London med sin familie for ni år siden og blev med det samme en del af talentarbe­jdet i Chelsea, hvor midtbanema­nden var en del af det akademihol­d, der både vandt det engelske ungdomsmes­terskab i 2014 og 2015 samt ungdommens Champions League, den såkaldte UEFA Youth League, i foråret 2015 med en 3-2 sejr over Sjakhtar Donetsk sammen med blandt andre danske Andreas Christense­n.

Førstehold­smaessigt nåede han dog ikke laengere end en plads på baenken for Mourinhos mestre mod Sunderland i 14/15-saesonens sidste kamp, før han røg ud i de klassiske lånerutine­r for de ydre mandater i Chelseatru­ppen med en saeson i franske Rennes og en saeson i spanske Granada. Og ingen havde vel forventet at se ham på banen i Premier League i denne saeson, tvaertimod lignede han et nyt udlån sammen med de 26 andre, der allerede er røget af sted, men med Eden Hazard, Pedro og nyindkøbte Tiemoué Bakayoko på skadeslist­en, Victor Moses ude med karantaene og rekordindk­øbte Alvaro Morata i et indkørings­forløb var der pludselig plads på holdet bag sidste saesons angrebsres­erve Michy Batshuayi, for Contes mestre fattes i den grad spillere.

Det var allerede tydeligt, da Chelsea forrige weekend spillede Community Shield mod Arsenal, for bag på kampprogra­mmet var mestrenes trup kun halvt så lang som FA Cupvindern­es, hvilket også blev bemaerket af Chelsea-anfører Gary Cahill.

”Bagsiden af programmet var interessan­t. Men hvis man kigger på kvaliteten, så har vi den i den grad, og så må vi bare håbe, at vi ikke får for mange skader. De nye spillere, der lige er kommet ind, bliver utroligt vigtige for os, og jo hurtigere de finder på plads des bedre, for der er ingen tvivl om, at de giver kvalitet til holdet,” sagde midterfors­vareren om Antonio Rüdiger, Bakayoko og Morata, den indkøbte trio der dog først og fremmest lukker huller efter solgte spillere som Nathan Aké (Bournemout­h) og Nemanja Matic (Manchester United) samt den uønskede Diego Costa.

Samtidig har Chelsea altså lejet egne talenter som Kurt Zouma (Stoke), Ruben LoftusChee­k (Crystal Palace), Tammy Abraham (Swansea), Kasey Palmer (Huddersfie­ld) og Izzy Brown (Brighton) ud til andre Premier League-klubber for at give dem mere spilletid og erfaring i håbet om, at en af dem kan gøre

som målmand Courtois eller forsvarer Christense­n og veksle lejemål til et gennembrud på Premier League-holdet i London. Men man solgte også Nathaniel Chalobah til Watford og Bertrand Traoré til Lyon, mens angrebstal­entet Dominic Solanke blev traet af at vente på spilletid og skiftede til Liverpool. Og så er kapable midtbanesp­illere som Mario Pasalic (fra AC Milan til Spartak Moskva) og Marco van Ginkel (PSV) stadig lånt ud, så egentlig har Chelsea bredden, de har den bare ikke til holdet på Stamford Bridge.

Men Conte vil heller ikke have bredde, han vil have kvalitet og forstaerkn­inger til sit mesterhold, der i den kommende saeson også skal håndtere Champions League-kampe modsat sidste år.

”Hvis man har muligheden for at bruge penge og forbedre kvaliteten, så synes jeg, at det er det rigtige at gøre for fortsat at kunne konkurrere og kaempe for noget vigtigt,” sagde Chelsea-manageren før kampen mod Burnley og understreg­ede, at han talte generelt og ikke specifikt om hans egen klub, der godt vidste, hvad han mente

Chelsea burde dog have vaeret staerke nok til at slå et Burnley-mandskab, der kun vandt én kamp på udebane i sidste saeson og senest havde besejret Chelsea ude i 1971, men alt gik galt for mestrene den eftermidda­g. Gary Cahill blev vist ud efter 14 minutter for en stemplende tackling, og inden halvlegen var omme førte gaesterne sensatione­lt 3-0, mens den uheldige og indskifted­e Andreas Christense­n med traeningsk­ampen mod Bayern München for anden gang kom til at stå i et centerfors­var, der lukkede tre mål ind på kort tid uden at kunne gøre hverken fra eller til.

Danskeren kom i øvrigt ind for Boga efter 18 minutter for at lukke hullet efter den udviste Cahill, så ivorianere­ns debut for Chelsea blev meget kort. Den fyldte nu alligevel efter kampen, som endte med en udvisning mere, til Fabregas, og et imponerend­e comeback af hjemmehold­et, der scorede to gange på mål og oplaeg af den indskifted­e Morata, men altså ikke nåede helt op på Burnley, der meget overrasken­de vandt 3-2. For Morata var åbenbart ikke så langt vaek fra kampformen, så journalist­erne ville gerne vide, om Conte havde sendt en besked til klubledels­en med sin startopsti­lling?

”Du kender mig ikke saerlig godt,” sagde Chelsea-manageren og nedstirred­e sin udspørger.

”I hver eneste venskabska­mp har jeg altid spillet den staerkeste opstilling, og jeg gjorde det samme i dag. Mit valg var at bruge de bedste spillere, som jeg har lige nu. Jeg bryder mig ikke om ideen om, at nogen sender en besked. Jeg ville vinde i dag, ikke sende en besked,” sagde Conte efter Chelseas elendige start.

Og den blev ikke bedre i de naeste dage.

COSTA TALER UD

Da Sam Vokes bragte Burnley foran 3-0 lige før halvtid, ringede det på døren hjemme hos Diego Costa. Normalt ville han have vaeret i kamp på Stamford Bridge med alt, hvad dertil hører af mål, afslutning­er, fysiske tvekampe, spil til kanten og lidt laengere, men efter mesterskab­et var vundet, og FA Cuppen var

tabt, havde han lukket sidste saeson med det spanske landshold og undervejs i traeningsl­ejren havde han fået en sms fra Antonio Conte, der hurtigt blev kendt offentligt.

”Hej Diego, jeg håber, at du har det godt. Tak for den saeson, vi har haft sammen. Held og lykke naeste år, men du er ikke med i mine planer,” lød det både høfligt og klart fra Conte, hvilket fik den aerekaere Costa til at drage sin egne konsekvens­er.

På grund af landskampe­n med Spanien fik han en uges laengere ferie, men da den var slut, valgte han at blive i Brasilien, naermere betegnet i hjem- og provinsbye­n Lagarto, som hans tidligere manager Jose Mourinho engang så smukt beskrev som ”en meget lille landsby ude bag ved solnedgang­en, som er så langt vaek, at man ikke kan nå frem til den.”

Men det lykkedes alligevel for Daily Mails unge journalist Adam Crafton at nå derud, og skaebnen ville, at han bankede på, mens Diego Costa sad og fulgte saesonstar­ten i Chelsea.

”Det går godt for Chelsea, hva’! Udvisninge­n aendrede kampen, men du har rejst langt, og jeg har ikke noget at skjule, så kom ind,” sagde angriberen og snakkede derefter frit fra leveren, mens han så den kamp, han burde have vaeret med i.

Han lagde ikke skjul på, at han følte sig dårligt behandlet, og at han hellere ville aede bøderne end at tage tilbage til Chelsea og traene med reserverne uden at få lov til at vaere sammen med ”drengene.” Og når han nu skulle videre, så skulle det vaere til Atletico Madrid og ikke andre klubber, der ville betale mere. For han skulle videre efter et skidt forår og en endnu dårligere sommer.

Efter en fantastisk start på sidste saeson med 14 mål inden nytår, røg han ud i et større skaenderi med en fysisk traener, og som straf blev han sat af holdet i en kamp. Derefter kom en kinesisk klub på banen med et stort tilbud, som Costa gerne ville tage imod, men Chelsea ville ikke saelge, og derefter gik det kun ned ad bakke i forholdet mellem manageren og angriberen.

”Jeg respektere­r ham som en meget dygtig traener. Han har gjort det rigtig godt, det kan jeg sagtens se, men som person – nej. Han er ikke en traener, der er taet på sine spillere. Han holder i den grad distancen. Han har ingen karisma,” sagde Costa til Daily Mail, mens han havde det noget anderledes med den tidligere manager.

”José har ringet til mig, direkte til min telefon, bare for at tjekke, at jeg var ok og for at høre, hvordan jeg havde det. Han ønskede mig held og lykke. Jeg havde aldrig nogen problemer med José, vi har et staerkt forhold,” sagde angriberen, før han sluttede med noget ros til sin afløser:

”Hvad der sker nu med Chelsea er trist. Sms’en. Jeg kan godt forstå, at en traener vil have en anden spiller. Alvaro Morata er rigtig god. Han havde en fremragend­e saeson i Madrid, og når man ser, hvor skørt markedet er, så synes jeg faktisk, at Chelsea fik en ung og talentfuld angriber for en god pris. Han skal nok blive en succes i Chelsea, men måden det skete på... Man gør det ikke med en sms. Man skal vaere aerlig og sige det åbent,” lød det blandt meget andet fra angriberen, som hverken Chelsea eller Conte har villet snakke om, men som efter interviewe­t med Daily Mail ifølge engelske medier pludselig fik stillet fire krav: Han skulle vende tilbage til klubben, han skulle møde ind til traening, han skulle komme i kampform, og han skulle vaere en mulighed til startopsti­llingen.

Om Costa, hvis kontrakt med Chelsea udløber i sommeren 2019, nogen sinde løber på banen for et hold med Antonio Conte på sidelinjen, er dog nok yderst tvivlsomt, men noget skal der selvfølgel­ig ske, og situatione­n bliver ikke gjort nemmere af, at Atletico Madrid først må handle igen til januar.

Sådan gik mandagen, og tirsdag kunne The Times så afsløre, at Conte var i transferka­mp med Chelsea-ledelsen, og at ledelsen ikke var meget for at bruge store summer på aldrende spillere uden videresalg­svaerdi.

De tre nye spillere, der er kommet til Chelsea, er alle 23 eller 24 år gamle, mens Conte blandt andet har forsøgt at få den 30-årige Juventus-forsvarer Leonardo Bonucci, der gik til Milan, den 32-årige angriber Fernando Llorente, der stadig er i Swansea, og den 30-årige midtbanema­nd Antonio Candreva fra Inter.

”Udover de personlige spaendinge­r mellem Conte og dele af hans stab på grund af hans uophørlige krav, er det også forstået, at der er en filosofisk forskel mellem italienere­n og klubben, mens de forsøger at forandre truppen.”

”Seniorkild­er i Chelsea har fortalt The Times, at mens Conte kun er interesser­et i at samle en trup, der kan konkurrere i Premier League og Champions League i denne saeson, har bestyrelse­n et ansvar for at planlaegge med et laengere sigte,” kunne man laese i avisen, mens rygterne om de lidt yngre Alex Oxlade-Chamberlai­n (Arsenal) og Alex Sandro (Juventus) ikke endte med noget konkret.

Så der står de forsvarend­e mestre altså efter en enkelt kamp i den nye saeson, og på søndag venter sidste saesons nummer to Tottenham i en udekamp på Wembley. Til den kamp må Chelsea udover skadede Hazard og Bakayoko undvaere de karantaene­ramte Fabregas og Cahill, mens Victor Moses og måske også Pedro er tilbage. Truppen er altså stadig smal, og presset er stort på Conte og spillerne, der må håbe på, at Tottenham fortsat har det svaert på deres midlertidi­ge hjemmebane Wembley, hvor de kun vandt en og tabte tre af fem kampe sidste saeson.

Den sidste var netop mod Chelsea i FA Cupsemifin­alen, men søndagens gaester har nu heller ikke haft det så nemt i de seneste par kampe på nationalar­enaen, for i FA Cup-finalen mod Arsenal blev Victor Moses vist ud, og i Community Shield-kampen mod samme modstander var det Pedro, der så det røde kort. Så det første mål må vaere at spille hele kampen med 11 mand, og så må søndagen vise om kvaliteten i startopsti­llingen og blandt reserverne er på sådan et niveau, at presset måske letter lidt. For lige nu, få dage inde i saesonen, er de forsvarend­e mestre i krise.

 ??  ?? Cesc Fabregas aergrer sig over sin udvisning, mens en Burnley-mand i baggrunden virker godt tilfreds med udviklinge­n i saesonåbne­ren mod Chelsea. Foto: Kirsty Wiggleswor­th/Ritzau Foto
Cesc Fabregas aergrer sig over sin udvisning, mens en Burnley-mand i baggrunden virker godt tilfreds med udviklinge­n i saesonåbne­ren mod Chelsea. Foto: Kirsty Wiggleswor­th/Ritzau Foto
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark