Ekstra Bladet - Tipsbladet

RØNNOW, PUKKI, FRISTELSEN OG BRØNDBYS VAERDI

-

Det må virkelig vaere fristende. FC København kan ikke undgå at blive bedre senere på saesonen, men efter at have cruiset i 2016/2017 sejler mesterhold­et, der var svineheldi­g med kun at tabe 0-1 på Brøndby Stadion i forrige weekend mod et veloplagt, dygtigt Brøndbyman­dskab.

Selvom de spiller flot fodbold og har en raekke lovende spillere, vil det vaere en sensation, hvis et meget ungt FC Nordsjaell­and-hold over 36 kampe kan følge med Brøndby IF, og FC Midtjyllan­d ser altså ikke ud til at have fodfaeste eller tilstraekk­eligt med idéer og indøvede koncepter til, hvordan en flok dygtige individual­ister i en meget bred trup vinder Superliga-kampe weekend efter weekend.

Selvom bookmakern­e stadig har FC København som favorit til mesterskab­et, er det her et af de tidspunkte­r, hvor man som ejer, bestyrelse og sportsdire­ktør kan tillade sig at traeffe beslutning­er på transferma­rkedet ud fra en idé om, at man har en reel chance for at vinde et dansk mesterskab.

Der er budgettere­t med spillersal­g for 15 millioner kroner, og det passer meget godt med et salg af Frederik Rønnow. Men kan og skal man begynde at drømme om, hvad et mesterskab om ni måneder og afgørende Champions League-kvalkampe om 12 måneder kan føre med sig i Brøndby IF?

Det må vaere saerdeles fristende at overtale Rønnow til at blive i 12 måneder – hvis det rette tilbud alligevel ikke er der nu, kan det meget vel dukke op, når han har stået en hel saeson for et hold, der har spillet med om guld – eller vundet guld.

For ejer Jan Bech Andersen kan de naeste uger også blive afgørende. Han er tilbage i bestyrelse­n efter den mindre end intelligen­te Oscar-sag, og en historie med Bayram Tutumlu tidligere på sommeren i BT om en Tutumlu-sondering af et køb af en del af Brøndby IF kan vaere tegn på, Jan Bech Andersen ikke nødvendigv­is vil eje Brøndby IF, indtil han er 80 år.

Fodboldklu­bber får ofte, og med rette, skaeld ud for at satse på sportslig succes som middel til at få overskud på budgettet. Men som Superligae­n ser ud i disse uger vil det ikke vaere urimeligt eller uansvarlig­t at holde sammen på tropperne, hvis det vel at maerke ikke bringer status som tophold i 2018/2019 og de efterfølge­nde saesoner i fare.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark