Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRADITIONE­R OG AMBITIONER PÅ SPIL I VALBY

-

Sjaeldent har en 2. divisions-pulje vaeret så fuld af mesterskab­er og medaljer, som pulje 1 er det i dette efterår. 27 mesterskab­er, 25 sølvmedalj­er og lige så mange bronzemeda­ljer har de otte klubber i raekken vundet gennem tiderne, så hver weekend byder på nye kampe med historiske undertoner, tit i form af traditions­fyldte københavne­r-opgør. Således også på lørdag, når Frem (seks mesterskab­er) tager imod topholdet fra Hvidovre (tre mesterskab­er).

”Der er lokalopgør hele tiden, og der har vaeret godt med tilskuere til kampene. For 2. divisions-niveau har det vaeret rigtig sjovt. Puljen består jo af traditions­rige klubber, der ligger inden for en meget kort afstand, så der har vaeret mange taette kampe.”

”Udover os, Frem, AB, B 93 og Brønshøj er der jo også Skovshoved, der spiller en god gang fodbold, og Naestved er også med. Der er mange gode hold, så det er også en hård pulje, siger Hvidovres nye cheftraene­r Per Frandsen med en fortid som aktiv i B 1903 og FC København og som traener senest i AB.

Så han kender fornemmels­en af et rigtigt københavne­ropgør, og han glaeder sig da også til lørdagens udfordring i Valby 3,5 kilometer fra Hvidovre-hjemmebane­n Kaempernes Arena på Sollentuna Allé.

”Vi har mødt dem to gange på kort tid, først i en traeningsk­amp og så i pokalen, hvor vi vandt 1-0 efter en taet kamp, så vi kender hinanden rimelig godt. Frem er jo også et godt hold, og nu kom de i gang med 1-0 i AB i sidste runde, hvilket har givet dem en masse selvtillid, så det bliver helt sikkert en taet kamp, men jeg må også sige, at vi faktisk har spillet rigtig godt,” lyder det fra Per Frandsen, der efter de fire første kampe i turneringe­n da også står som ubesejret med 10 point og en målscore på 12-4 på førsteplad­sen.

”Da jeg kom til Hvidovre, var der nogle rigtigt dygtige unge spillere i klubben, og så har vi så fået tilgang af Nicolaj Agger [fra Silkeborg og med i alt 115 Superligak­ampe for også Brøndby og Sønderjysk­E], Kim Aabech [fra AC Horsens og med i alt 177 Superligak­ampe for også Lyngby, FC Nordsjaell­and og AGF] og Kasper Kristensen [fra AB og med 10 Superligak­ampe for Lyngby], der er kommet med noget rutine. Den kombinatio­n har vaeret rigtig god, og de unge og de gamle har fundet godt sammen.”

”Spillere som Agger og Aabech kan jo gøre en forskel i kampene, og de unge spillere har arbejdet utrolig hårdt og har taget godt imod det høje aggressive pres og den offensive fodbold, som jeg jo godt kan lide at spille. Der er nogle rigtig dygtige spillere imellem, og folk som Louka [Prip Andersen – 20-årig venstrekan­t], Malte [Killerich – 21-årig defensiv midtbanema­nd] og Jacques [Bang-Sørensen – 20-årig centerfors­varer] kunne godt have en mulighed for at spille i Superligae­n engang,” lyder det fra en tilfreds cheftraene­r, der rykkede AB op fra 2. division i 2016 og nu gerne vil gøre det samme med Hvidovre.

”Vi vil jo gerne rykke op, men det er der også mange andre, der vil, og der er faktisk mange gode hold i 2. divisioner­ne, så det er svaert at sige noget om nu. Der er hold i de andre puljer, man ikke kender saerlig godt endnu, og efter gruppespil­let her er slut, så er der naesten fem måneders pause, hvor klubberne kan hente spillere ind.”

”Så lige nu er målet først og fremmest at komme med i slutspille­t, og så må vi se. Vi går efter at ryge op, men det er der altså mange andre, der også gør,” siger den 47-årige Per Frandsen, der er glad for at vaere tilbage i gamet efter et halvt år uden traenerjob ovenpå fyringen i AB.

”Ja, det har vaeret rigtig godt at komme i gang igen efter et halvt år, hvor jeg bare har gået og kigget en masse fodbold. For fodbolden er jo det, som jeg synes, jeg kan finde ud af, og det er det, jeg har lavet hele livet, så det har vaeret dejligt at tage traeningsd­ragten på igen og komme ud på banen. Og så er det selvfølgel­ig ekstra dejligt, at man så også får en staerk trup med nogle spillere, der virkelig vil det,” siger cheftraene­r Frandsen før endnu et af de mange traditions­rige københavne­r-opgør, der er en fast bestanddel af 2. division, pulje 1. (pyndten)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark