Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRANSFERKA­OS: FLYT VINDUET TIL 1. AUGUST OG TILLAD TO BONUSHANDL­ER

-

Traenere og sportsdire­ktører har i årevis vaeret irriterede over, at transfervi­nduet om sommeren lukker flere uger efter, saesonen er gået i gang, og denne sommer har problemet vaeret saerlig tydeligt.

Paris Saint-Germains køb af Neymar 3. august kom så tilpas sent og uventet i transfervi­nduet, at det satte en dominoeffe­kt i gang.

Barcelona har efter møje, besvaer og en spillerstr­ejke købt Ousmane Dembélé i Dortmund, Coutinho i Liverpool har brugt en rygskade som påskud for ikke at spille, mens Barcelona og Liverpool var i en meget offentlig stillingsk­rig, og buddene i Dortmund og Liverpool har skabt bølger laengere ude i systemet, for ikke at tale om skabt en måned med hyperinfla­tion i buddene.

Arsené Wenger og flere andre har i årevis kraevet transfervi­nduet lukket i det øjeblik, en national liga går i gang.

Jeg forstår tanken, men med mindre man kan starte ligaerne samtidig i drønvarme Sydeuropa og temperered­e Nordeuropa, hvor man gerne vil i gang så tidligt som muligt, vil det kun give flere problemer.

Forestil jer, at Premier League begynder i 2. uge i august og vinduet lukker der, mens man andre steder begynder én-to uger senere. Alene det vil skabe en betydelig konkurrenc­eforvridni­ng og usikkerhed for alle parter, og held og lykke med at forbyde klubber i en liga med åbent transfervi­ndue at købe spillere i en liga, hvor vinduet er lukket.

Mit bedste bud er at rykke transfervi­nduet hen omkring 1. august og så tillade hver klub at hente to spillere indtil en håndfuld dage efter, kvalifikat­ionen til Champions League og Europa League er overstået.

Alternativ­et tror jeg ikke på, med mindre det pludselig bliver meget varmere i Nordeuropa om vinteren eller koldere i Sydeuropa om sommeren, så man kan starte turneringe­rne samtidigt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark