Ekstra Bladet - Tipsbladet

HÅBET ER TILBAGE

-

Ide seneste par landsholds­saesoner har tendensen vaeret den samme: Vi har leget med kugleramme­r og forestille­t os resultater i forsøget på at udtaenke scenarier, hvor det danske landshold har kunnet kvalificer­e sig til de store slutrunder. Oftest er holdet i en situation, hvor det frem mod kvalifikat­ionens afslutning godt kan lade sig gøre at komme med, men der er naesten altid en nagende tvivl: For efter en kvalifikat­ion med dårlige resultater; hvorfor skulle det gode spil og sejrene så komme netop, når der er allermest brug for det?

Denne gang sidder jeg med fornemmels­en af, at det godt kan lade sig gøre, fordi formen er der. Den netop overståede landsholds­uge var en opløftende oplevelse for tilhaenger­e af det danske landshold, der slog Polen med 4-0 i Parken og fulgte op med en 4-1-sejr over Armenien. Triumfen mod Polen var den første sejr over en stor nation i en taellende kamp på hjemmebane siden 2-1 over Portugal i 2011 og vakte minder om firserne, halvfemser­ne og nullerne, hvor Parken var et svaert sted at besøge som europaeisk landshold. Og naesten lige så opmuntrend­e var kampen i Jerevan tre dage senere. Det vigtigste for ethvert fodboldhol­d er ikke topniveau, men stabilitet. Polen-kampen havde vaeret taet på irrelevant, hvis danskerne havde floppet ude mod Armenien, men det gjorde de ikke. Tvaertimod hentede de en sikker sejr, og korthuset har efterhånde­n fået støbt et solidt fundament, hvilket kunne ses, da det ikke vaeltede Åge Hareides drenge, at hjemmehold­et hurtigt kom foran på et flot langskud. Inden der var spillet en halv time, var Danmark foran takket vaere et af Thomas Delaneys mange dybdeløb samt et frispark af Christian Eriksen. Nogle var hurtige til at påpege, at praestatio­nen ikke var specielt fantastisk i Jerevan, men det vigtigste for et landshold, der ikke har mange traeningsp­as til at finde sammen, er ikke spillet, men resultater­ne. Dem fik landsholde­t i den forgangne uge, og man kan dertil laegge junisejren på 3-1 i Kasakhstan – ligeledes en kamp hvor Danmark tog en relativt komfortabe­l sejr på en vanskelig udebane.

Christian Eriksens landsholds­form er Hareides helt store triumf som traener. Kampen mod Polen var en opvisning af fynboen, der nu viser sig frem på landsholde­t med et niveau, som vi ikke har set siden Brian Laudrup eller Peter Schmeichel i halvfemser­ne. Han får spillet til at flyde, og samtidig leverer han de afgørende aktioner, man i så mange år sad og sukkede efter. Seks scoringer og tre oplaeg i kvalifikat­ionens otte kampe er ganske enkelt imponerend­e. Dertil kommer god form hos Thomas Delaney, der nu er begyndt at score på landsholde­t og naeppe har taenkt sig at stoppe igen, samt Kasper Schmeichel, Simon Kjaer og Henrik Dalsgaard med flere.

Otte mål på en uge får ikke traeerne til at vokse ind i himlen, og der er stadig spørgsmåls­tegn at saette ved Åge Hareides beslutning­er. Hvorfor insistere på en venstreben­et stopper, når venstre back gerne må vaere højrebenet? Har landstraen­eren et alternativ til William Kvist, hvis efterårsfo­rm i FC København ikke har vaeret på højt niveau? Men det er småting, og det aendrer ikke på, at det er tilladt at vaere optimistis­k før efterårets sidste to kvalifikat­ionskampe. Det er bestemt ikke en selvfølge med det danske landshold.

 ??  ?? Sebastian Stanbury Journalist, Tipsbladet sta@tipsbladet.dk
Sebastian Stanbury Journalist, Tipsbladet sta@tipsbladet.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark