Ekstra Bladet - Tipsbladet

WALES’ NYESTE TEENAGEDEB­UTANT

-

De har tradition for endog meget unge landsholds­debutanter på det walisiske landshold. Supertalen­terne Ryan Giggs og Gareth Bale debuterede som henholdsvi­s 17- og 16-årig med dragen på brystet, og de er langt fra de eneste på et landshold, der har et tyndt befolkning­sgrundlag, ofte er i konkurrenc­e med de andre britiske lande om spillerne og endelig har haft dygtige teenagere, der har vaeret klar til at gribe chancen.

Lørdag aften fik Wales den niende landsholds­debutant under 18 år, og Ben Woodburns første kamp daekker alle tre årsager af. For det første er der et begraenset antal dygtige fodboldspi­llere fra en nation med tre millioner indbyggere. For det andet er Ben Woodburn født i England og kunne også have spillet for ”Three Lions”. For det tredje er den 17-årige angriber rigtigt god til at spille fodbold.

Det beviste han mod Østrig i Cardiff. Efter små halvfjerds minutters spilletid blev han skiftet ind i, og fem minutter senere havde han afgjort kampen. Ti meter uden for feltet taemmede han bolden, tog et traek og sparkede så bolden hårdt i mål ved roden af stolpen. En utrolig oplevelse for en teenager, men ikke noget, der påvirker Woodburne, insisterer alle, der kender ham.

”Han er en god knaegt, og vi behøver ikke holde øje med ham af den grund. Han ved, det var et fremragend­e mål, og han ved, at hvad han gjorde, var fantastisk for os alle. Men han holder benene på jorden. Han er en stille dreng, og han fortsatte bare. Jeg ved, at han ikke lader det stige ham til hovedet. Og jeg er sikker på, at hvis han gør, vil vi alle gøre ham opmaerksom på det! Han har vaeret fremragend­e, siden han kom til,” sagde Gareth Bale ifølge ESPN efter 1-0-sejren over Østrig.

Ben Woodburn har siden syvårsalde­ren spillet for Liverpool, og i november sidste år fik han sin debut på førstehold­et, da han godt en måned efter sin 17 års fødselsdag blev skiftet ind mod Sunderland i tillaegsti­den. Angriberen fik ikke lang tid til at markere sig, men det gjorde han til gengaeld tre dage senere, da han i Liga Cuppen blev skiftet ind mod Leeds og scorede, hvilket gjorde ham til klubbens yngste målscorer nogensinde foran Michael Owen. I alt spillede Woodburn i sidste saeson ni førstehold­skampe, og han blev kåret til Årets Akademispi­ller i Liverpool og blev nomineret til Årets Spiller i Premier Leagues reservehol­dsturnerin­g.

Og nu spørger englaender­ne sig selv, om de kunne have gjort noget for at få et stort talent, der er født i Liverpool og taler med scouser-dialekt, til at vaelge deres landshold. Men det kunne de ikke. Wales’ fodboldfor­bund var tidligt ude med at invitere Woodburn og andre talenter med walisiske rødder til traeningss­amlinger, hvor de blandt andet øvede sig i at synge nationalme­lodien i kor, og hvor nogle af landets fodboldleg­ender kom forbi for at møde drengene. Desuden har Woodburn altid følt sig som en waliser, selv om han ikke har boet i landet og kun er knyttet til landet via sin bedstefar. Ifølge Daily Telegraph var han forundret og afvisende, da England forsøgte at overtale ham til at skifte sit fodboldtil­hørsforhol­d ud.

”Vi har aldrig vaeret nødt til at arbejde ekstra med Bens familie. Han har altid erklaeret sig selv for walisisk og villet spille for Wales. Han har vaeret en del af vores ungdomshol­d gennem alle aldersgrup­perne, og vi har set ham komme igennem. Jeg troede aldrig, det ville gå nogen anden vej,” sagde landstraen­er Chris Coleman ifølge Daily Telegraph efter at have givet Woodburn debut.

Den walisiske traener lod også Woodburn spille en halv time mod Moldova tirsdag aften. Her lagde indskifter­en med et godt indlaeg op til Hal Robson-Kanus 1-0-scoring i 2-0-sejren.

To landskampe, ét mål og én assist. Ganske godt gået af en 17-årig. (Stan)

 ?? Foto: David Davies/Ritzau Foto ??
Foto: David Davies/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark